×

Alles over de LED-strip profielen

Waarom zou ik een LED-strip profiel moeten gebruiken? Waar moet ik op letten bij LED-strip profielen? En welk LED-strip profiel kan ik het best kiezen voor mijn LED-strip? Op al deze vragen geven wij in deze blogpost antwoord zodat u het juiste profiel kunt bestellen.

Voordelen LED-strip profiel

Als u LED-strips koopt raden wij in bijna alle gevallen aan om gebruik te maken van een LED-strip profiel. De aluminium profielen hebben namelijk meerdere voordelen:

  • Betere lichtverdeling
  • LED-strip wordt fraai weggewerkt
  • Langere levensduur
  • Bevestiging op lastige ondergronden
  • Bevestigen op speciale plaatsen
  • Al onze LED-strips passen in alle LED-strip profielen

Beter lichtverdeling

Een LED-strip geeft licht door veel verschillende lichtpunten (LED-chips) op de strip. Doordat er meerdere lichtpuntjes zijn, kan het voorkomen dat het licht niet 100% egaal verdeeld wordt. Door gebruik te maken van LED-strip profielen, wordt het licht egaler. Er zit namelijk een melkachtige kap op het profiel wat dit mogelijk maakt.

Fraaie afwerking

Zeker als een LED-strip in zicht geplaatst wordt, is een LED-strip profiel wenselijk. Een kale LED-strip oogt namelijk niet zo mooi. Wij raden dan ook altijd aan een profiel te gebruiken wanneer de LED-strip in het zicht hangt.

Maar ook wanneer de LED-strip als indirect licht gebruikt wordt, dan raden wij een profiel aan. 

Wenst u een  mooie lichtverdeling en afwerking van uw LED-strip? Maak dan gebruik van LED-strip profielen!

Wenst u een  mooie lichtverdeling en afwerking van uw LED-strip? Maak dan gebruik van LED-strip profielen! 

LED-strip profielen

Langere levensduur LED-strip

De levensduur van een LED-strip is heel lang, namelijk tot wel 50.000 uur. Wij geven dan ook wel 3 jaar garantie op onze LED-strips omdat wij achter de kwaliteit van de LED-strips staan.

Waar een LED-strip niet goed tegen kan is warmte. Wanneer de omgevingstemperatuur gemiddeld hoog is, dan zal de levensduur van de LED-chips ook minder zijn. Bovendien wordt de LED-strip ook warm van zichzelf. Om de levensduur te kunnen verlengen, kunt u gebruik maken van LED-strip profielen. Hierdoor kan de warmte beter afgevoerd worden door het aluminium wat zorg voor een koelere LED-strip.

Bevestiging op lastige ondergronden

Onze LED-strips zijn voorzien van zeer sterke 3M-tape. Hierdoor kunnen de LED-strips eenvoudig op gladde ondergronden als metaal, kunststof, recht hout. De LED-strip zal ook goed blijven plakken ondanks dat hij warmer wordt.

Echter is de tape minder geschikt voor andere oppervlakte op te kunnen plakken, zoals ruw hout, steen en ander poreus materiaal. Doordat de LED-strip profielen hier eenvoudig aan gemonteerd kunnen worden met de beugeltjes en schroefjes, kan de LED-strip ook hier prima gebruikt worden. De LED-strip kan namelijk eenvoudig in het LED-strip profiel geplakt worden.

Bevestigen op speciale plaatsen

Door gebruik van LED-strip profielen is het mogelijk om LED-strips eenvoudig te plaatsen op plekken waar dit ander niet of lastig mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan de LED-strip profiel inbouw. Hierdoor kunt u op fraaie wijze de LED-strip in het plafond verwerken. Ook kunt u het hoekprofiel gebruikt om een LED-strip mooi in een hoek te plaatsen in een hoek van 45 graden.

Welk LED-strip profiel moet ik kiezen?

Elk soort LED-strip profiel wordt voor verschillende toepassingen gebruikt. Zo hebben wij opbouw, inbouw en hoekprofielen. Elke LED-strip past in elke soort LED-strip profiel.

LED-strip profiel opbouw

Dit is het meest gebruikte LED-strip profiel. Deze wordt gebruikt om op een oppervlak te bevestigen. dit soort LED-strip profiel zijn verkrijgbaar in 2 soorten: in 7mm hoogte en in 14,5mm hoogte. Wat maakt het verschil uit? Zult u zich afvragen. 

Het voordeel van de lage variant is dat deze iets compacter is en dus op meerdere plekken gemonteerd kan worden. Het voordeel van het hoge profiel is dat de melkachtige kap verder van de LED-strip komt waardoor het licht nog beter verdeeld wordt. Mocht de LED-strip in het zicht komen, dan raden we het hoge profiel aan. Dan is het licht van de afzonderlijke LED-chips amper zichtbaar terwijl er bij het lage profiel wel verschil zichtbaar is.

LED-strip profiel inbouw

Bent u van plan om een LED-strip in het plafond te plaatsen? Dan kunt u uitstekend gebruik maken van het LED-strip profiel inbouw. Hierdoor wordt de  LED-strip mooi weggewerkt en is de bevestiging ook eenvoudig.

LED-strip profiel hoek

Zou u graag een LED-strip in een hoek willen plaatsen? Met dit LED-strip profiel kan dat op fraaie wijze. De LED-strip komt in een hoek van 45 graden te liggen. Bovendien zorgt de ronde afdekkap dat het licht ook mooi verdeeld wordt zonder dat u de afzonderlijke LED-chips kunt zien.

Advies LED-strip

Zou u graag advies willen ontvangen over hoe u de LED-strip profielen moet installeren of wat u precies nodig heeft voor uw toepassing? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

2 reacties op “Alles over de LED-strip profielen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.ledwereld.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 9294 reviews.