×

Witte LED-strip installeren

Het installeren van LED-strips in de kleur warm-wit, neutraal-wit of koud-wit is heel eenvoudig. In deze handleiding leggen we uit hoe u de witte LED-strip kunt installeren en wat u precies nodig heeft.

Wat heb ik nodig?

Bij een witte LED-strip heeft u in ieder geval de volgende onderdelen nodig:

Als u een complete set koopt, weet u zeker dat u de juiste accessoires heeft voor uw warm-witte, neutraal-wit of koud-witte LED-strip. U hoeft dan niet meer verder te zoeken welke onderdelen u nodig heeft, dat hebben wij al gedaan!

Wilt u meer weten over de verschillende onderdelen? Lees dan hier meer over welke onderdelen u zeker nodig heeft voor uw LED-strip.

Hoe sluit ik de witte LED-strip aan

De manier van installeren van de witte LED-strip is afhankelijk van of u de LED-strip wilt dimmen en op welke type dimmer. We zullen elke manier van installeren aan de hand van een stappenplan uitleggen.

LED-strip installeren zonder dimmer

 1. Schroef het rode en zwarte draad van de LED-strip in de DC connector. Dit hulpstuk wordt automatisch meegeleverd als u een complete set aanschaft. Zorg ervoor dat het rode draad aan de plus-kant komt en het zwarte draad aan de min-kant.
 2. Plug de LED-strip adapter in de DC connector.
 3. Plug de stroomkabel met stekker in de voeding.
 4. Stop de stekker in een stopcontact en de LED-strip werkt

 

 

LED-strip installeren met snoerdimmer

De manier van installeren van de witte LED-strip en een snoerdimmer is bijna gelijk aan het stappenplan hierboven. U dient alleen de snoerdimmer tussen de voeding en de LED-strip te zetten en u bent klaar.

Om de snoerdimmer op de juiste plaats te krijgen kunt u gebruik maken van adapter verlengkabels.

LED-strip installeren met Milight controller

Ook is het mogelijk om de LED-strip op afstand te dimmen in combinatie met de Milight controller en 4-zone afstandsbediening. Deze afstandsbediening is in staat om meerdere LED-strips met 1 afstandsbediening te dimmen. Het installeren gaat als volgt:

  1. Schroef het rode draad in V+ en het zwarte draad in V- in de Milight controller
  2. Plug de LED-strip adapter (DC connector type man) in de controller.
  3. Plug de stroomkabel met stekker in de voeding.
  4. Stop de stekker in een stopcontact en de LED-strip werkt.
  5. Nu kunt u de Milight afstandsbediening verbinden met de controller. Dit doet u door de op het verticale streepje te drukken boven een van de getallen net nadat u stroom op de LED-strip heeft gezet

LED-strip langer dan 5 meter verlengen

De standaardlengte van onze LED-strips is 5 meter. Als u meer dan 5 meter wilt gebruiken dan kunnen de strips eenvoudig gekoppeld worden. Als u een complete Led strip van 10m of langer bestelt, dan krijgt u een soldeervrij koppelstuk zodat de 2 strips zeer eenvoudig te koppelen zijn.

Mocht u nog langer dan 10m LED-strip willen gebruiken, dan raden we aan om een versterker te gebruiken. Bij LED-strips in het algemeen is het namelijk zo dat de lichtopbrengst minder wordt bij langere lengtes. Dit komt doordat de spanning afneemt. Als er elke 10m een versterker gebruikt die de spanning weer op normaal niveau brengt, dan zult u geen last hebben van een lagere lichtopbrengst.

Als u een complete set LED-strip 15m of 20m bestelt, dan ontvangt u de versterker in combinatie met een voedingsadapter. Deze kan aan de LED-strip verbonden worden dmv DC connectors.

LED-strip installatiemogelijkheden

Nu werkt de LED-strip en kunt u de witte LED-strip dimmen. Op het gebied van de installatie zijn de LED-strips zeer veelzijdig. Zo kunt u de LED-strips knippen zodat ze precies op maat zijn voor uw toepassing. Bovendien kunnen de LED-strips gekoppeld en verlengd worden.

Advies nodig?

Heeft u vragen over de LED-strips of heeft u advies nodig hoe u de LED-strip moet installeren? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder!

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

4 reacties op “Witte LED-strip installeren

 1. Brecht zegt:

  Beste

  Ik ben op zoek naar een ledstrip dat je kan aansluiten op het stopcontact en daarna kan aansturen via een domoticasysteem. Is deze ledstrip daarvoor geschikt?

  Mvg

  • christinavthof zegt:

   Beste,

   Onze led strips zijn daar helaas niet geschikt voor.

   Met vriendelijke groet,

   Christina

   Team Klantenservice Led Wereld

 2. demeulemeester philippe zegt:

  ik ben op zoek naar led strip van 1,5 meter dat ik in een profiel kan plaatsen moet niet dimbaar zijn wat stel je voor liefst een zwart profiel en koud wit de led

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.ledwereld.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 9294 reviews.