Garage verlichting

Een energiezuinige garage met Led verlichting

In garages is goede verlichting van groot belang om de kans op ongevallen en schade te reduceren. Daarnaast draagt de juiste lichtwarmte, lichtsterkte en lichtopbrengst van led TL lampen bij aan een optimale en prettig werksfeer. Overweegt u het vervangen van uw oude TL buizen voor led TL lampen? Dan bent u bij Led wereld aan het juiste adres. Wij vertellen u graag welke voordelen dit met zich meebrengt en waar u rekening mee moet houden.

Advies nodig? Neem contact op!

Uw voordelen bij het gebruik van led verlichting

Led verlichting is een waardevolle investering, omdat het energiebesparend, duurzaam en milieuvriendelijk is. Hieronder leggen we u graag uit welke voordelen dit met zich meebrengt:

  • Het vergroot de zichtbaarheid. Met het gebruik van led verlichting heeft u minder snel last van schaduwen of knipperende lampen;
  • De lichtverdeling is geoptimaliseerd waardoor u zich beter kunt oriënteren in de ruimte;
  • Het toepassen van Led verlichting is een duurzame investering, led lampen hebben een levensduur van wel 50.000 branduren;
  • Door de wijdverspreide verlichting heeft u minder verlichtingssystemen nodig, wat uw CO2 voetafdruk drastisch vermindert;
  • Bij het gebruik van led verlichting denkt u aan het milieu, u heeft minder elektronisch afval en maakt meer gebruik van recyclebare materialen;
  • Bij het gebruik van led verlichting bespaart u 70% op uw energieverbruik ten opzichte van conventionele lichtbronnen.

De juiste kleur led verlichting

Led verlichting in de juiste kleur draagt bij aan een prettige garage. De situatie is bepalend voor de verlichting die u nodig heeft, zowel voor de kleur led verlichting als de lichtsterkte. Gaat u de led verlichting in een kleine garage plaatsen? Of heeft u een grote werkplaats waar de verlichting optimaal moet functioneren? Er zijn een aantal zaken waar u om moet denken bij de aanschaf van led verlichting met betrekking tot de kleur.

De kleurtemperatuur van led in Kelvin

Kelvin (K) is de term die wordt gebruikt voor het aanduiden van de kleurtemperatuur. Hoe hoger het aantal Kelvin, hoe kouder de kleur van de lamp. Zo is 1000K oranje licht, 4000K wit licht en daglicht (koel blauw licht) heeft een kleurtemperatuur van 6500K. Lees meer over de kleur van led verlichting op onze blog: Welke kleur moet ik kiezen?.

Advies nodig? Neem contact op!

Ons assortiment

In ons assortiment vindt u drie verschillende led kleurwarmtes, namelijk; koud-wit (5000 – 6500 K), neutraal-wit (+/- 4500K) en warm-wit (+/- 3500K). Koud-wit licht wordt voornamelijk gebruikt in ruimtes waar productiviteit van groot belang is. Voor garages en werkplaatsen adviseren wij het gebruik van koud-wit led licht. Deze kleur is gelijk aan daglicht en zorgt voor een energieke en actieve atmosfeer. Daar zullen uw medewerkers blij mee zijn! Daarnaast is het ideaal wanneer er gewerkt wordt met kleine onderdelen en details; deze komen in dit licht goed naar voren. 

Bekijk ons assortiment

Lichtsterkte van led verlichting

De lichtsterkte van een led lamp wordt uitgedrukt in lumen per watt. Hoe meer lumen, hoe groter de totale lichtopbrengst (hoeveelheid uitgestraalde licht). Dient de garage als stallingsplaats voor de auto? Dan hoeft de lichtsterkte niet hoog te zijn om de ruimte goed te verlichten. Echter bij het gebruiken van een garage als werkplaats is een hogere lichtsterkte wel aan te bevelen. Bij het vervangen van de TL buizen, naar Led TL buizen is het belangrijk om te kijken naar het aantal lumen en niet naar het aantal watt.

Ons assortiment

In ons assortiment vindt u de “Pro-versies”. Dit zijn led lampen met een hogere lichtsterkte en een grotere lichtopbrengst, welke ideaal zijn als uw garage dient als werkplaats.

28,99 incl. BTW
34,99 incl. BTW
15,99 incl. BTW
Bekijk ons assortiment

Verlichten van een vochtige garage

Niet goed geïsoleerde of open garages kunnen wel eens vochtig zijn. Mocht uw garage echt vochtig zijn dan raden wij waterdichte led TL armaturen aan. Deze zijn water- en stofdicht waardoor de led TL buis niet aangetast kan worden door vocht. Bovendien zijn ze te koppelen, waardoor u meerdere waterdichte armaturen handig in een rij kan aansluiten. U kunt de bedrading door de armaturen laten lopen, wat het installeren erg makkelijk maakt.

Bekijk het volledige assortiment waterdichte armaturen

Advies op maat voor uw led garageverlichting

Heeft u meer informatie nodig over de vervanging of het gebruik van led TL lampen in uw garage? Neem vrijblijvend contact met ons op via 085-0600936 of per mail [email protected]. Onze deskundigen helpen u graag bij het maken van de juiste keuze led TL garage verlichting.

Advies nodig? Neem contact op!