×

Toont alle 7 resultaten

GU5.3 LED-spots

Makkelijk te vervangen spots; de GU spots zijn te herkennen aan 2 korte staafjes als fitting, die in het armatuur geklikt kunnen worden. Bij de GU5.3 staan de staafjes 5.3mm uit elkaar, waaraan de spot zijn naam dankt. Deze naam geeft aan wat de fitting van de spot is, maar zegt eigenlijk niks over de spot zelf. Deze kan namelijk in maat, kleur en vorm verschillen. Toch is dit bij de GU5.3 meestal gelijk en staat deze ook bekend als een MR16 spot. Bij Led Wereld is dit een vaste combinatie, en vindt u al onze GU5.3 spots ook onder MR16.


Wanneer kiest u voor GU5.3 LED-spots?

Meestal wordt er gekozen voor de GU5.3 spot als men deze fitting al in zijn huis heeft, en de oude lampen wil vervangen voor LED. Een voordeel van deze GU5.3 spots is dat de lampen los vervangbaar zijn, iets wat de populaire inbouwspots niet hebben. De GU5.3 LED-spot is daarentegen een los armatuur met daarin een losse spot, die er simpel uitgedraaid kan worden. Zo is een defecte GU5.3 spot makkelijk te vervangen, en hoeft u niet een volledig nieuw armatuur aan te schaffen.

Lichtkleur GU5.3 spot

De GU5.3 LED van Led Wereld zijn in verschillende lichtkleuren verkrijgbaar. Met de juiste lichtkleur kunt u de sfeer van de ruimte versterken of bepalen, en u kunt ook kiezen voor een dimbare GU5.3 spot. Hiervoor is het van belang om een LED dimmer toe te voegen. Bij Led Wereld kunt u kiezen uit de volgende lichtkleuren:

  • 2200K - Flame-wit
  • 2700K - Extra warm-wit
  • 3000K - Warm-wit
  • 4000K - Neutraal-wit

Als u uw halogeen spot vervangt, kunt u kiezen voor 2700K, dit komt het meest voor bij halogeenverlichting. Wilt u meer weten over de verschillende lichtkleuren en wanneer u het beste voor welke kleur kunt kiezen? Lees dan ons blog hierover.

Transformator GU5.3 spot

Alle GU5.3 spots werken op 12 volt, dus om deze aan te sluiten op uw lichtnet is er een transformator nodig. Uw oude halogeen transformator zal niet altijd werken in combinatie met de GU5.3 LED-spots. Dit omdat er voor de oude trafo waarschijnlijk een minimale belasting nodig is en deze LED-spots een zeer laag verbruik hebben, die te laag is voor de trafo. Zonder de juiste transformator gaan de GU5.3 LED 12v spots knipperen. Bij Led Wereld vindt u een LED-trafo die geen minimale belasting nodig heeft. Daarnaast is het ook mogelijk een dimbare trafo toe te voegen, kies dan ook voor een dimbare GU5.3 LED-spot.

Halogeenlamp vervangen door GU5.3 LED

Heeft u al armaturen en een GU5.3 fitting, en u wilt het liefst over op GU5.3 LED? Er hoeft dan niet veel aangepast te worden om uw nieuwe LED-spot te laten werken. Naast een nieuwe GU5.3 spot heeft u enkel een LED-transformator nodig, en verder kunt u uw oude producten blijven gebruiken. De GU5.3 LED-spot past in de oude armaturen en fitting. Bent u toe aan iets nieuws? Kijk dan bij ons aanbod van LED-spots armaturen.

Twijfelt u over het te kiezen product? Neem contact met ons op, we helpen u graag!

De waardering van www.ledwereld.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 9319 reviews.