Toont alle 11 resultaten

Led dimmer

Dim uw Led lampen met de Led dimmers van Led Wereld. Normale halogeen dimmers zijn vaak niet in staat om Led lampen goed te dimmen. Led Wereld heeft Led inbouwdimmers die traploos en zonder zoemen uw Led lampen kunnen dimmen van vele merken waaronder Philips, Ikea en Osram. Door de ruime instelmogelijkheden, kunt u elke Led lamp goed dimmen.

0,00 incl. BTW
38,90 incl. BTW
39,90 incl. BTW
56,90 incl. BTW
59,90 incl. BTW
44,90 incl. BTW
14,99 incl. BTW
14,99 incl. BTW
14,99 incl. BTW
14,99 incl. BTW
14,99 incl. BTW

Led Dimmers kopen?

Om uw led lampen goed te kunnen dimmen heeft u een Led dimmer nodig. Een ouderwetse halogeen dimmer werkt niet goed op Led lampen omdat het minimale vermogen te hoog is. Hierdoor gaat de Led verlichting flikkeren.

Waarom Led dimmer?

Halogeen dimmmers werken doorgaans niet op Led lampen. Dit komt meestal doordat de oude dimmer een minimale belasting nodig heeft van bijvoorbeeld 50 Watt. Omdat Led zeer weinig verbruikt, komt het geregeld voor dat dit niet gehaald wordt waardoor de lampen gaan knipperen. Het gebruik van een Led dimmer biedt hiervoor de oplossing.

Led inbouwdimmers hebben doorgaans wel een lager maximaal vermogen. In ons assortiment zult u dimmers vinden die een relatief hoog maximaal vermogen hebben van 150W en 450W.

Welke dimmer heb ik nodig, fase aansnijding of fase afsnijding?

Bent u op zoek naar een Led dimmer voor uw Philips, Osram of ikea Led lampen? Dan is de Fase afsnijdende dimmer voor u. Deze kan uw led lampjes goed dimmen zonder gezoem of flikkeren. Kijk ook goed of uw Led lampen dimbaar zijn, dit staat op de verpakking van de lamp.

Heeft u Led lampjes van een ander merk? Neem dan contact op met uw leverancier of u de "fase aansnijdende dimmer" of "fase afsnijdende dimmer" moet hebben.

Led lampen uit ons assortiment dimmen

De Led lampen uit ons eigen assortiment die werken op fase aansnijding zijn Led GU10 spots en Led downlights.

De Led lampen die werken op de fase afsnijdende dimmer zijn de Led inbouwspots en railspots.

Afdekraam

De Led dimmers 230V komen standaard met een afdekraam in de kleur beige-wit. Als u graag een afdekraam van een ander merk zoals Peha of Gira wilt gebruiken, dan kan dit ook. U kunt eenvoudig het huidige afdekraam van de dimmer halen en een nieuwe afdekraam er op zetten.

Benieuwd hoe u de Led dimmer moet installeren? Lees stap voor stap hoe u de Led dimmer moet aansluiten.

Primair of secundair dimmen

Bij het dimmen van Led zijn er twee methodes die gebruikt worden. Primair dimmen houdt in dat er voor de driver, dus op 230V gedimd wordt. Het gevolg hiervan is dat de driver dimbaar dient te zijn. Deze methode komt verreweg het meeste voor. De andere methode is secundair dimmen. In dit geval wordt er na de dimmer dus op een lage spanning en op gelijkstroom gedimd. Hier hoeft de driver/trafo niet dimbaar te zijn. Dit wordt bijvoorbeeld toegepast bij Led strips.

De waardering van www.ledwereld.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.9/10 gebaseerd op 6575 reviews.