×

Toont alle 2 resultaten

Plafondventilator

Twee vliegen in één klap, deze LED-ventilatoren zorgen zowel voor de verlichting als voor de verkoeling in huis. Zo hoeft u maar één apparaat aan te schaffen voor twee doeleinden, wat vooral handig kan zijn als u maar één aansluiting heeft in uw plafond. De plafondventilator lamp maakt gebruik van LED-chips en heeft daardoor een zeer laag energieverbruik. Daarbij verbruikt een plafondventilator minder stroom dan een andere airconditioning. Naast de handige dubbele functie is een LED-plafondventilator dus ook een milieubewuste keuze!


Werking plafondventilator

Een plafondventilator maakt geen koude lucht aan, zoals een airco dat doet. Toch voelt het alsof er koude lucht in de kamer wordt geblazen als u gebruik maakt van ventilatoren. Dit komt door de circulatie van de lucht door de ruimte. Doordat de lucht niet stil staat maar in beweging is, zorgt dit voor een aangename temperatuur in de kamer. Daarbij is het van belang dat de ventilatoren de rust niet verstoren. De plafondventilatoren van Led Wereld zijn extreem stil. Bij de laagste draaistand hoort u niks, bij de hogere standen is alleen een wat windgeruis hoorbaar. De ventilatoren zijn daarom naast woonkamers ook geschikt voor kantoren of slaapkamers!

Plafondventilator met afstandsbediening

Omdat een plafondventilator vaak meerdere standen en mogelijkheden heeft, is het niet altijd handig dit achter een schakelaar aan de muur te zetten. De plafondventilatoren van Led Wereld komen daarom met een afstandsbediening, waarmee de ventilator ingesteld kan worden op de verschillende standen. U stelt hiermee de snelheid waarop de bladen roteren en u kunt het licht aan- en uitschakelen. Daarnaast kunt u met de afstandsbediening een timer instellen, waarop de plafondventilator weer uitschakelt. Dit is handig als u koelere lucht nodig hebt om in slaap te komen, maar de ventilator niet de hele nacht wil laten draaien. Bij het product vindt u een handleiding waarin ook het gebruik van de afstandsbediening wordt uitgelegd.

Het verschil tussen zomer en winterstand

Alle plafondventilatoren van Led Wereld hebben 2 standen, de zomer en de winterstand. In de zomer heeft de ventilator een duidelijke taak, verkoelen van de ruimte. Dit is in de winter meestal niet in de orde, maar toch is het ook in de winter ideaal om gebruik te maken van de plafondventilator. Zet u de ventilator in de zomerstand, dan wordt de lucht gecirculeerd, wat een verkoelend effect heeft. Bij de winterstand draaien de bladen van de ventilator in de andere richting, waardoor de lucht naar beneden wordt geduwd. Bij gebruik van de kachel komt er veel warme lucht in uw kamer, maar dit voelt niet altijd zo. Omdat warme lucht opstijgt, kunt u deze warmte weer door de rest van de kamer verspreiden door gebruik te maken van uw ventilator! De zomer- of winterstand kan ingesteld worden op de ventilatoren zelf.

De waardering van www.ledwereld.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 9319 reviews.