Schuurverlichting

Een energiezuinige schuur met Led verlichting

In schuren is goede verlichting van groot belang om goed te kunnen klussen of snel het juiste voorwerp te halen. Ook is het belangrijk om de juiste lichtkleur, de lichtsterkte en het juiste aantal lampen te gebruiken. Wij hebben veel ervaring om voor iedere schuur, van kleine schuren tot grote loodsen, de juiste verlichting te adviseren en aan te bieden. Wij vertellen u verder graag over de voordelen van Led verlichting en waar u rekening mee moet houden.

Advies nodig? Neem contact op!

Voordelen Led verlichting

Het aanschaffen van Led verlichting is een goede investering, de verlichting is namelijk duurzaam, milieuvriendelijk en energiebesparend. Hieronder kunt u de grootste voordelen van Led verlichting zien:

  • Door over te stappen op Led verlichting bespaart u tot wel 65% ten opzichte van TL verlichting;
  • Led verlichting gaat lang mee, tot wel 50.000 uur;
  • Led lampen geven direct vol licht, u hoeft niet meer te wachten tijdens het “opstarten” van de verlichting;
  • Bij het gebruik van Led verlichting denkt u aan het milieu, u heeft minder elektronisch afval en maakt meer gebruik van recyclebare materialen;
  • De lichtverdeling is geoptimaliseerd waardoor u zich beter kunt oriënteren in de ruimte;

Welke soort Led verlichting

In schuren met een plafond tot 5 meter is Led TL verlichting de meest gebruikelijke manier van verlichten. De lichtopbrengst is namelijk goed en breed verdeeld. Bovendien komt er veel licht van de Led TL buizen en Led TL armaturen.

Voor schuren met een zeer hoog plafond van meer dan 5 meter raden wij Led highbay lampen aan. Deze lampen hebben een grote lichtopbrengst en zijn goed in staat om grote ruimtes te verlichten met slechts een klein aantal lampen. Onze highbaylampen zijn zeer duurzaam met een garantieperiode van wel 7 jaar! Er wordt gebruik gemaakt van Philips Led chips welke een behoorlijk hoge lichtopbrengst kunnen genereren terwijl het verbruik laag blijft.

Bekijk het volledige assortiment schuurverlichting

Kies de juiste kleurtemperatuur

De kleurtemperatuur wordt weergegeven in Kelvin (K). Hoe hoger het aantal Kelvin, hoe kouder de lichtkleur. Voor schuren raden wij aan om neutraal-wit (4000K) of koud-wit (6500K) te gebruiken. Heeft u al TL buizen en wilt u deze vervangen? Dan kun u ook kijken naar de kleurcode op de TL buizen. Neutraal-wit staat gelijk aan 840 en koud-wit aan 865. Wilt u meer weten welke kleur waarvoor wordt gebruikt, lees dan meer op onze blog: welke kleur moet ik kiezen?

Hoeveel lampen heb ik nodig?

In een schuur waar geklust wordt is het fijn om veel licht te hebben dat zich goed over de ruimte verspreid. Het kan namelijk behoorlijk lastig zijn als u telkens voor de lamp weg moet om ervoor te zorgen dat de schaduw verdwijnt en u kunt zien waar u mee bezig bent. Het is dus van belang dat u sterke Led TL armaturen of waterdichte armaturen plaatst.

Onze Pro-lijn is speciaal voor de situatie gemaakt als u extra veel licht nodig. Heeft u bijvoorbeeld een hoog plafond(boven 3 meter) of doet u gedetailleerd werk? Dan raden wij u de Pro versie van onze Led TL armaturen en Led TL buizen aan. Deze hebben namelijk een 25% hogere lichtopbrengst dan de normale versie.

In schuren welke alleen als opslag fungeren is een hoge lichtopbrengst van minder belang. Hier kunt u een kleiner aantal lampen gebruikt die minder licht generen.

Advies nodig? Neem contact op!

Complete Led TL armaturen

onze Led TL armaturen t8 zijn makkelijk in de montage en hebben een hoge lichtopbrengst, daarom zijn ze uitermate geschikt voor Led schuurverlichting. Door de hoge lichtopbrengst bij een laag wattage zijn de Led TL armaturen ook veel zuiniger dan oude TL buizen. Daarnaast hoeft u de Led’s minder vaak te vervangen door het hoge aantal branduren. Ook is het zo dat de armaturen eenvoudig gekoppeld kunnen worden, direct tegen elkaar aan of met een kleine ruimte ertussen. 

Led TL armatuur 120 cm
Led TL armatuur t8 120 cm koud-wit extra helder
Bekijk het volledige assortiment schuurverlichting

Verlichting van een vochtige schuur

Als u een behoorlijk vochtige schuur heeft dan is het handig om voor waterdichte armaturen te kiezen. De waterdichte armaturen zijn ook verkrijgbaar voor 2 Led TL buizen waardoor u een extra hoge lichtopbrengst heeft. Bovendien kun u de waterdichte armaturen doorkoppelen omdat er aan beide zijden gaten geboord zijn. U ontvangt per armatuur 2 wartels (waterdichte kabeldoorvoeringen) zodat u de kabels waterdicht aan beide zijden aan kunt sluiten. Hierdoor kunt u de bekabeling door de armaturen heen leggen. Zo kunt u eenvoudig een groot aantal armaturen op rij plaatsen en ziet het er ook nog eens strak uit!

Bekijk het volledige assortiment waterdichte armaturen

Advies op maat voor uw led schuurverlichting

Heeft u meer informatie nodig over de vervanging of het gebruik van led TL lampen in uw schuur? Neem vrijblijvend contact met ons op via 085-0600936 of per mail [email protected]. Onze deskundigen helpen u graag bij het maken van de juiste keuze led TL schuurverlichting.

Advies nodig? Neem contact op!