×

Toont alle 19 resultaten

E27 lampen

De E27 fitting is een schroef fitting die in de meeste huishoudens vaak terug te vinden is. De E lampfittingen hebben hun naam te danken aan de uitvinder; Thomas Edison. De meestal peervormige ‘light bulb’ is een herkenbare lamp voor veel huishoudens.


LED E27 fittingen

Deze lamp kent in de volksmond de namen dikke en dunne fitting, en is voor alle lampenkappen in het huis geschikt. De E27 is de grootste van de twee, voor de kleinere fittingen kijkt u bij ons assortiment E14 lampen. Het getal achter de letter ‘E’ staat voor de dikte van de fitting in millimeter. De E27 fitting heeft dus een schroeffitting van 27 mm in doorsnee. Naast deze twee meest gangbare maten is de E-fitting in nog veel meer maten verkrijgbaar.

Voor bijna elke lamp is er ondertussen een LED tegenhanger, en zo ook voor de E27 fitting. Deze LED-lamp E27 heeft een filament lichttechnologie, waardoor de originele gloeilamp precies wordt nagebootst. Deze technologie maakt gebruik van allemaal kleine LEDs die in serie met elkaar verbonden zijn, waardoor het licht als één streep verspreid wordt. Dit geeft de E27 lampen ook een mooi uiterlijk, waardoor het niet per se nodig is om gebruik te maken van een lampenkap. Een ‘open lamp’ kan de inrichting van de huiskamer helemaal afmaken! Daarnaast biedt Led Wereld een variant met matte afwerking, die gebruik maakt van een SMD technologie. Door de matte afwerking van deze bol zijn de afzonderlijke LEDs niet zichtbaar, en is dit een zeer geschikte E27 LED-lamp voor in een schemerlamp!

Heeft uw lamp een E27 fitting? Dan kunt u eenvoudig E27 LED-lampen gebruiken, qua lichtopbrengst en lichtkleur gaat u niet achteruit en door de wisseling op LED bespaart u op uw energierekening!

Vormen en kleuren E27 fittingen

De schroef fitting is voor elke E27 lamp hetzelfde, omdat deze naam juist de afmeting van de fitting aangeeft. De rest van de lamp, de ‘bulb’, kan wel van elkaar verschillen. De traditionele fitting heeft ook een traditionele vorm, die de Edisons vorm wordt genoemd. Hieronder ziet u een afbeelding met de meest voorkomende bulb vormen voor een E27 fitting:

Naast de vorm komt de E27 lampfittingen ook in verschillende kleuren. Bij Led Wereld vindt u de volgende lichtkleuren terug:

  • 2200K: Flame-wit
  • 2700K: Extra warm-wit
  • 3000K: warm-wit
  • 4000K: neutraal-wit

De kleur 2700K komt het meest overeen met de halogeenverlichting die u gewend bent bij deze lampen, 3000K is net iets minder warm. Flame-wit is juist een tint gezelliger, en 4000K wordt meer gebruikt als werklicht.

Behalve de lichtkleur van de LEDs zelf is er bij de E27 LED-lampen nog een factor die invloed kan uitoefenen op de uiteindelijke uitstraling, de kleur van het glas. Normaal voor de E27 fitting is een bol van ‘clear’ glas, helder en doorzichtig. Hierdoor zijn de kooldraden van de filament lampen goed zichtbaar. Bij Led Wereld vindt u ook E27 LED-lampen met een amberkleurig glas. Hierdoor krijgt de verlichting een nog zachtere kleur, en zorgt de fitting ook voor sfeer als de lamp niet is ingeschakeld!

Dimbare E27 fittingen

LED-lampen met een E27 fitting kunnen ook gedimd worden. Let hiervoor op het dim logo op de verpakking als u al een lamp heeft aangeschaft, of vind de informatie in de beschrijving van de spot. Dit geeft aan of die bepaalde spot dimbaar is. In de beschrijving van de LED-fittingen van Led Wereld staat ook altijd de juiste dimmer vermeld. De LED-lampen met E27 fitting van Led Wereld werken op een fase afsnijdende dimmer.

Maak de E27 compatibel met E14

Heeft u al een lamp gekocht, maar is het de verkeerde fitting? Of wilt u graag een grotere bol dan beschikbaar is voor uw fitting? U kunt dan gebruik maken van adapters! Deze adapters maken het mogelijk om een E14 lamp in een E27 fitting te plaatsen, en andersom. Ook onze GU10 spots kunnen door middel van een adapter in de E27 fitting geplaatst worden.

Hoeveel watt heb ik nodig?

Met het vervangen van uw lamp met E27 fitting is het soms niet direct duidelijk welke LED tegenhanger u nodig heeft om dezelfde lichtopbrengst te behouden. Hierbij is het wattage niet per se belangrijk, omdat dit met LED standaard lager ligt, maar de lumenopbrengst. Dit geeft aan hoeveel lichtopbrengst de lamp heeft. In de tabel hieronder ziet u hoeveel lumen elke gloeilamp heeft, en welke LED-lamp van Led Wereld u hiervoor in de plaats kan kiezen.

Wattage gloeilampAantal lumenLED-vervangerLumen LED
25 Watt 200-300 lm2 Watt250 lm
40 Watt400-500 lm5 Watt470 lm
50 Watt500-600 lm8 Watt630 lm
60 Watt700-800 lm9 Watt806 lm
75 Watt900-1000 lm10 Watt1055 lm

Deze wattages geven een indicatie qua lichtopbrengst van de E27 fittingen van Led Wereld, het hangt van de efficiëntie van een lamp af hoeveel lichtopbrengst deze daadwerkelijk heeft. Daarom is het altijd belangrijk om op het aantal lumen te letten voordat u een LED-lamp aanschaft. Wilt u meer weten wat lumen precies zegt over een lamp, en wat dit inhoudt? Lees dan ons blogartikel, verschil tussen wattage en lumen'.

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste verlichting, of weet u niet zeker of de E27 LED-lamp past in uw fitting of lampenkap? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder!