×

Toont alle 2 resultaten

Grondspot buiten

Grondspots zijn een mooie en praktische toevoeging aan uw tuinverlichting. Grondspots kunnen in verschillende soorten ondergrond geplaatst worden door de stevige behuizing van de grondlamp. Denk daarbij aan vlonders, tegels of grond. De spots kunnen volledig in de grond worden geplaatst, waardoor ze helemaal uit het zicht kunnen verdwijnen. Dit geeft een strakke afwerking en past in elke tuin! Door de waterdichtheid en slagvastheid van de grondspot zijn deze zeker geschikt voor buiten, en kan er gewoon overheen gelopen en gereden worden.

-29%
-43%

Waterdichtheid grondspot

Voor grondspots die buiten geplaatst worden is het van groot belang dat deze waterdicht zijn. De stof- en waterdichtheid van een product wordt gemeten aan de hand van een IP-waarde. De grondspots van Led Wereld hebben een IP-waarde van IP67, wat betekent dat ze volledig beschermd zijn tegen stof, en dat ze dompeldicht zijn. De grondspots kunnen dus prima buiten in de regen geplaatst worden! Wel is het verstandig de spot in een heuveltje te plaatsen, of de grondspot op een plek met grind of schelpen in de grond te installeren. Zo kan het water makkelijker weglopen, en blijft de spot niet voortdurend onder water staan.

Slagvastheid grondspot

Naast de waterdichtheid is het ook van belang dat grondverlichting tegen een stootje kan. Als de grondspots in het looppad of op de oprijlaan geplaatst worden, kan er overheen gereden of gelopen worden. Daarnaast is het altijd mogelijk dat er wat zwaars op de spot valt. De grondlampen van Led Wereld zijn hier extra goed tegen bestand, en hebben een IK classificatie van IK06. Dit betekend dat ze weerstand hebben tegen schokken van 1J.

Verschillende soorten grondspots

De grondspots van Led Wereld zijn beschikbaar in zowel rond en vierkant, en hebben een zwarte of aluminium kleur. Aan de onderkant van de spot zit een koker, welke in de grond geplaatst wordt. Aan de bovenkant van de grondspot is dus enkel de aluminium plaat zichtbaar, met daarin de spot. Doordat er gebruik gemaakt wordt van GU10 spots kunt u elke willekeurige lichtkleur of wattage plaatsen in de grondspot, zodat deze altijd de gewenste sfeer kan brengen.

GU10 lamp grondspot

Doordat er gebruik gemaakt wordt van een aparte GU10 spot kunt u de grondspot makkelijk laten zitten mocht een lampje kapot gaan. Dat scheelt tijd, geld en moeite! De grondspot zelf heeft een omhulsel en een fitting, waar u zelf een GU10 spot toe kunt voegen. Deze zijn beschikbaar in veel verschillende lichtkleuren, wattages en wel of niet dimbaar. Zo bent u niet beperkt in uw keuze, en kunt u zelfs na een periode de lichtkleur van uw tuin veranderen, zonder volledig nieuwe lampen aan te schaffen.

Aansluiting en montage grondspots

Grondspots worden in de tuin geplaatst, waar er geen mogelijkheid is om direct naast de spot een stopcontact te plaatsen. De aansluiting van grondspots voor in de tuin vraagt dus wel iets meer planning. Elke spot kan binnen in de koker aangesloten worden op installatiedraad, wat met waterdichte wartels bevestigd kan worden. Dit draad wordt ingegraven in de tuin, zodat dit uit het zicht is, en kan meerdere spots aan elkaar aansluiten door gebruik te maken van IP68 connectoren. Bij Led Wereld vindt u zowel rechte connectoren als T-connectoren. De grondspots van Led Wereld werken direct op 220 V, dus er is verder geen adapter nodig. Het kan vanuit de tuin direct op een schakelaar of bewegingsmelder aangesloten worden.

Voor het plaatsen in de tuin, vooral in tegels of vlonders, is het van belang dat het gat dat gezaagd wordt precies gelijk is aan de diameter van de spot. Zo is de grondspot meer een geheel met uw vloer, en is er minder kans dat er water naast de spot blijft staan.

Weet u niet helemaal zeker of de grondspots geschikt zijn voor uw situatie? U kunt altijd contact met ons opnemen, we denken graag mee! U zou ook nog bij onze prikspots kunnen kijken, dit zou eventueel een geschikte aanvulling zijn!

De waardering van www.ledwereld.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 10050 reviews.