×

Toont alle 19 resultaten

LED-TL-buizen

Heeft u al overwogen om over te stappen op LED-tl-buizen? Met de LED-buizen van Led Wereld kunt u tot wel 66% besparen op uw energiekosten. Het installeren is zeer eenvoudig, in bijna alle gevallen hoeft u geen aanpassing te doen in het bestaande armatuur. Dat betekent dat u ook zelf de TL-buizen kunt vervangen door LED-tl-buizen.

-38%
9,99 - 139,99 incl. BTW
-49%
9,99 - 114,99 incl. BTW
-40%
8,99 - 119,99 incl. BTW

Wat is TL?

TL is de afkorting voor ‘Tube Light’ en het is een veel gebruikte vorm van verlichting. Deze 'LED-Tube' wordt geplaatst in een TL-armatuur, waar u zowel gebruik kunt maken van uw bestaande TL-armaturen als geheel nieuwe LED-armaturen aan te schaffen. De LED-buizen kunnen hier los ingeklikt en dus ook los vervangen worden.

Vervanging van huidige TL-buizen

De LED-tl-buizen hebben exact dezelfde lengte en fitting(G13) als conventionele TL-buizen. Hierdoor passen de nieuwe TL-buizen in de voetjes van de oude TL. Dit heeft als groot voordeel dat de oude TL-armaturen kunnen blijven zitten en u geen nieuwe (armaturen) hoeft aan te schaffen. Als u naar normale TL-verlichting kijkt, dan zult u waarschijnlijk opvallen dat het licht niet geheel constant is. Dit is bij LED-verlichting anders. LED-balken geven een constant licht waardoor u niet gehinderd wordt door het flikkeren.

TL-verlichting verbruikt ruim 50% minder energie dan conventionele TL-buizen.

Voordelen LED-tl-verlichting

Door over te stappen op LED-tl-verlichting, geniet u van meerdere voordelen, dit zijn de meest belangrijke:

  • 50%-66% besparing
  • Lange levensduur tot wel 50.000 branduren
  • Ook geschikt voor hoge plafonds
  • Direct vol licht en geen flikkering
  • 3 jaar garantie

LED-tl-buis Pro

Om elke ruimte op de juiste manier te kunnen verlichting, kunt u kiezen tussen de normale versie LED-buis en de LED-buis Pro. De Pro versie raden wij altijd aan bij plafonds boven de 3 meter óf als u gewoon wat meer licht nodig heeft. Bovendien is de verwachte levensduur langer. Hieronder vindt u de belangrijkste verschillen:

LED-tl-buis LED-tl-buis Pro
Lengte 60 cm / 120 cm / 150 cm 60 cm / 120 cm / 150 cm
Wattage 9W / 18W / 23W 9W / 18W / 23W
Lichtopbrengst 1000 lm / 2000 lm / 2650 lm 1260 lm / 2520 lm / 3220 lm
Lm/W 100 140
Maximale hoogte plafond 3 meter 10 meter
Warmteafvoer goed zeer goed
Garantie 3 jaar 3 jaar

Installatie LED-tl-buizen

Het installeren van de LED-tl-buizen in een bestaand armatuur is niet moeilijk. Zitten er starters in uw armatuur? Dan is het in bijna alle gevallen een kwestie van de TL-buizen en starters uit het armatuur verwijderen, de TL LED-buizen en meegeleverde LED-starters terugzetten in de LED-balken en u bent klaar. U hoeft hierbij het armatuur niet te openen. Bij armaturen zonder starters moet het armatuur wel geopend worden. Lees uitgebreid met behulp van stappenplannen voor elke situatie hoe u uw TL-buizen kunt vervangen door LED-tl-buizen.

Welke TL LED-buis moet ik kiezen?

Er zijn verschillende onderdelen waar op gelet moet worden als u LED-TL koopt. Zo heeft u de juiste lengte en de juiste dikte nodig. LED-buizen komen het meest voor in 60, 90, 120 en 150 cm. De meest voorkomende dikte is 2,5 cm. Verder dient de lichtkleur gekozen te worden. De LED-TL komen in 3 verschillende lichtkleuren, namelijk warm-wit (830), neutraal-wit (840) en koud-wit (865). Als laatste kunt u nog de keuze maken tussen de normale LED-tl-buis en de LED-tl-buis Pro. De Pro versie geeft 25% meer licht en goed voor plafonds met een hoogte van 3 meter of meer.

TL-buizen voor buiten

Verlichting is meestal niet waterdicht, wat het soms lastig maakt om het juiste product te vinden voor onder uw overkapping of in de tuin. Door uw TL-buizen te plaatsen in waterdichte armaturen kunt u de TL-buizen ook buiten of in vochtige omgevingen gebruiken! Deze tl balken komen met een plastic, waterdichte kap die de tl buis volledig afsluit van eventueel vocht.