×

Resultaat 1–24 van de 123 resultaten wordt getoond

Woonkamerverlichting

De woonkamer wordt voor veel verschillende doeleinden gebruikt. Het is daarom verstandig om goed na te denken waar u precies verlichting voor nodig heeft, en hoe u dit het beste kunt verdelen over de ruimte. Daarbij is het ook handig om het licht variabel te maken, door bijvoorbeeld een dimmer toe te voegen. Op die manier kunt u heel gemakkelijk de lichtopbrengst in de ruimte regelen.


Soorten LED-verlichting voor in de woonkamer

Er bestaan veel verschillende soorten LED-verlichting, die geschikt zijn voor in de woonkamer. Daarbij is het handig om te kijken waar u de lamp voor wilt gebruiken. Binnen verlichting maken we onderscheid tussen algemene verlichting, accentverlichting en sfeerverlichting. Voor de algemene verlichting kan er bijvoorbeeld een plafondlamp in de woonkamer geplaatst worden, of misschien kiest u voor railverlichting. Door dit licht in te schakelen heeft u over de hele woonkamer gelijkmatig licht, wat u dan kunt aanvullen met accentverlichting en sfeerverlichting.

Voor accentverlichting kunt u denken aan een lamp boven de bank om te lezen, of een lamp boven het bureau met goed werklicht erin. Meestal wordt deze accentverlichting alleen ingeschakeld als het ook daadwerkelijk nodig is, en zal dus niet non-stop in gebruik zijn. Voor deze woonkamerlampen kan het ook handig zijn een meer neutrale lichtkleur te kiezen, zodat het prettig werkt of leest, en het niet weerspiegelt in een laptop of telefoonscherm. Ook een lamp boven de salontafel kan geschikt zijn als accentverlichting, voor wanneer er een spel gespeeld wordt bijvoorbeeld.

In elke woonkamer is ook sfeerverlichting te vinden. Een mooie lampenset in de vensterbank, of een LED-strip langs de rand van het plafond. Deze verlichting geeft de woonkamer sfeer, en is vaker wat warmer licht. Niet alle lampen zullen altijd aan staan, maar het is fijn dat de woonkamerlampen samen een geheel vormen, en voldoende licht opbrengen voor alle doeleinden van de woonkamer.

Lichtkleuren voor in de woonkamer

Tegenwoordig is er ook bij LED-verlichting een ruime keuze in lichtkleuren. Zo vindt u bij Led Wereld woonkamerlampen van heel warm-wit licht tot neutraal-wit, of zelf koud-wit als dat uw voorkeur heeft. Hieronder een overzicht van de verschillende lichtkleuren:

  • 2200K - Flame-wit: Deze lichtkleur staat gelijk aan kaarslicht, en wordt als erg gezellig ervaren. Deze lichtkleur zien we vaak terug als sfeerverlichting.
  • 2700K - Extra warm-wit: Dit is ook een erg gezellige lichtkleur, en wordt het vaakst in woonkamers gebruikt. Deze lichtkleur is wat minder oranje dan 2200K.
  • 3000K - Warm-wit: In deze lichtkleur zit bijna geen oranje gloed, maar is nog wel warm licht.
  • 4000K - Neutraal-wit: Dit licht wordt meestal als werklicht gebruikt. Deze lichtkleur zou niet misstaan boven het bureau of bij een lamp in de leeshoek.
  • 6500K - Koud-wit: Deze lichtkleur is niet heel geschikt voor in de woonkamer, bij uitzondering als leeslamp voor oudere ogen.
  • 2200K-1800K - Dim-to-warm: Deze nieuwe optie is zeer geschikt voor woonkamers. Bij het dimmen verandert niet alleen de lichtsterkte, maar ook de lichtkleur.

Dimbare woonkamerverlichting

In woonkamers zien we vaak een verschil in de gewenste hoeveelheid licht. De ene keer leest u een boek of de krant, en dan is het fijn om de ogen niet te veel te hoeven inspannen. Een goede lamp boven de bank is dan gewenst. Soms bent u de woonkamer aan het schoonmaken, of zit de kamer helemaal vol met visite. Een goede plafondlamp in de woonkamer is dan zeer geschikt, zodat het licht mooi egaal verspreid wordt. Op andere momenten is er minder licht nodig, bijvoorbeeld om tv te kijken of wanneer er een gesprek gevoerd wordt. Wat sfeerverlichting of een lamp boven de salontafel is dan voldoende. Het is daarom handig om meerdere opties te hebben in uw woonkamer, zodat u voor elke situatie
de juiste woonkamer lamp kan inschakelen. Verder is het handig om een dimmer toe te voegen aan de verlichting in de woonkamer. Bij Led Wereld vindt u bovendien een duo-dimmer, waarmee u meerdere groepen in de woonkamer apart kan bedienen. De woonkamer lampen voor de sfeer kunnen dan bijvoorbeeld apart bedient worden van de algemene woonkamverlichting!

Slimme verlichting woonkamer

Een functie dat steeds meer opkomt, vooral ook voor het gebruik in huis, is slimme verlichting. Hiermee kunt u met stemopdrachten of een app alle verlichting in huis, en dus ook de woonkamerverlichting, bedienen. Ideaal voor als u uw woonkamer van alle gemakken wil voorzien en alle verlichting op elkaar aan wilt sluiten. Een goedkoper alternatief hiervoor is om gebruik te maken van een bewegingsmelder,
ook voor woonkamerverlichting is dit zeer geschikt. Daarnaast biedt Led Wereld naast LED strips ook inbouwspots met een afstandsbediening.

De waardering van www.ledwereld.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 10050 reviews.