×

Toont alle 10 resultaten


Trimless spots

De trimless (letterlijk; zonder rand) spot is de nieuwste toevoeging aan de variaties op de inbouwspot. Deze spot heeft als voordeel dat de rand van de spot in het plafond kan worden weggewerkt, waardoor alleen de lichtbron in het zicht overblijft.


Trimless spots

Nieuw op de markt, trimless spots. Maar wat is het precies? En wat zijn de voor- en nadelen tegenover een normale inbouwspot? We zetten alle gegevens voor u op een rijtje.

De trimless (letterlijk; zonder rand) spot is de nieuwste toevoeging aan de variaties op de inbouwspot. Deze spot heeft als voordeel dat de rand van de spot in het plafond kan worden weggewerkt, waardoor alleen de lichtbron in het zicht overblijft. De trimless spot sluit daardoor nog beter aan op uw plafond dan onze gewone inbouwspots, die nog een rand heeft van 3 mm. Als u plafond al helemaal gestuukt is, zijn deze wel een goede oplossing!

Waarom kiezen voor een trimless inbouwspot?

De trimless spot verschilt qua lichtopbrengst en uiterlijk niet veel van onze andere inbouwspots, en ook de lichtbundel is vrijwel gelijk. Wat maakt deze stucspots dan toch anders? Doordat de rand mee wordt gestuukt, wordt de spot één geheel met het plafond. Dit zorgt voor een strakke afwerking, waardoor uw ruimte een luxere uitstraling heeft.

Vervangen van lichtbron trimless spots

Daarnaast is het makkelijker om de lichtbron van de spot te vervangen. Als uw LED-lamp kapot gaat, kunt u eenvoudig de spot uit het armatuur halen en een deze vervangen voor een nieuwe spot. U hoeft dus niet het plafond open te maken om de hele spot te vervangen!

Beste toepassingen voor de trimless spots

De trimless inbouwspot wordt vaak geplaatst in woonkamers, slaapkamers en keukens. Ook in luxere ruimtes zoals serres of een dakkapel zal de trimless spot voor een extra strakke afwerking zorgen. Doordat de spot een IP-waarde van 54 heeft kan deze ook in de badkamer geplaatst worden.

Bij het bouwen van een nieuw kantoor- of winkelpand, kan er ook gekozen worden voor de trimless spots. Dit geeft minder ruis op uw plafond en zal een moderne look compleet maken.

Hoe wordt een trimless inbouwspot geplaatst?

Hierboven noemden we het al even, de stucspots worden, zoals naam al aangeeft in het plafond gestuukt. U kunt dus het beste voor deze spot kiezen als het stuken nog moet gebeuren, bijvoorbeeld voor een nieuwbouwwoning of als u uw plafond gaat verlagen. Na het aanleggen van de elektra worden de gipsplaten geplaatst. Hierin komen de trimless spots te hangen. Bij onze spots staat een beschrijving die specifiek voor die spot geldt, zodat u direct de juiste informatie heeft voor het installeren van uw trimless spot!

Soorten trimless spots

Bij Led Wereld verkopen we de Trimless spot Sola. Dit is een ronde spot die veel lijkt op onze inbouwspots, met als grote voordeel dat de randen weg gestuukt kunnen worden. Daarnaast zijn er ook vierkante spots, en dubbele armaturen op het gebied van trimless spots. Momenteel hebben wij deze nog niet in ons assortiment maar deze zullen snel volgen!