×

Toont alle 7 resultaten

G4 LED

G4 LED-lampen zijn compacte steekfittingen en een perfecte vervanger voor uw G4 lamp. Deze G4 fitting bestaat uit 2 smalle pinnetjes die 4 mm uit elkaar staan, en kan makkelijk in het armatuur worden gestoken. Doordat de G4 zo makkelijk te vervangen is kunt u snel beginnen met besparen door over te stappen naar LED. De G4 kan erg compact blijven en toch veel licht verspreiden!


G4 lamp vervangen voor LED

Door uw huidige G4 lamp te vervangen naar G4 LED, heeft u eigenlijk niks nodig, behalve het nieuwe lampje. Mocht u een heel klein armatuur hebben, is het verstandig goed op de maat te letten, zodat u zeker weet dat deze past in uw huidige G4 fitting. De LED G4 lamp kan net wat groter zijn dan de halogeen G4. Daarbij werken G4 LED-lampen op 12V, en is er dus een transformator nodig om deze aan te sluiten op het stroomnet. Meestal heeft de huidige transformator een minimale belasting nodig, en kunt u deze niet blijven gebruiken voor u G4 LED-lamp. U kunt hiervoor een LED-transformator in de plaats kopen. Mocht u niet zeker zijn of uw huidige transformator geschikt is, neem contact met ons op, dan kijken we mee!

Lichtkleur G4 LED

De G4 LED-lamp past in een klein armatuur, en wordt daarom vooral gebruikt als accentverlichting. Dit komt vooral voor in sfeervolle situaties, zoals in de horeca, woonkamers of slaapkamers. Ook de lichtkleur kan bijdragen aan de sfeer van de ruimte, en daarom heeft Led Wereld de G4 LED-spots beschikbaar in twee lichtkleuren:

  • 2700K: Extra warm-wit
  • 3000K: Warm-wit

Beide lichtkleuren zijn zeer geschikt voor thuis- en professioneel gebruik van de G4! Lees in ons blogartikel welke kleur moet ik kiezen meer over de verschillende toepassingen van de lichtkleuren.

G4 LED dimbaar

Bij Led Wereld vindt u ook dimbare G4 lampen. Deze G4 LED dimbaar moeten met een LED-dimmer worden aangestuurd, en kunnen dan van 100% naar 0% worden gedimd. Let bij de omschrijving van de spot op of hierbij vermeld staat dat de G4 lamp dimbaar is, en dat u een dimbare transformator heeft.

Verschil G4 en GU4

In naam en werking lijken ze veel op elkaar, toch is er verschil in de GU4 en G4 LED-lamp. De pinnetjes staan bij beide 4 mm uit elkaar, maar de diameter van de pinnen van de G4 is kleiner dan van de GU4. De lampen hebben beide een andere fitting en een ander uiterlijk. De GU4 spot is wat breder en heeft meer de uiterlijk van een spotje, waar de G4 veel compacter is en 360° licht verspreid. Kijk goed welke u nodig heeft, zodat u de juiste 12v spot koopt!

Wilt u graag advies ontvangen over welke spot u het beste kunt kiezen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag!

De waardering van www.ledwereld.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 10039 reviews.