×

Resultaat 1–24 van de 391 resultaten wordt getoond

LED-spots

Het gebruik van LED-spots is een mooie manier om uw ruimte te verlichten, voor binnen en voor buiten. LED-spots zijn er in veel verschillende varianten, zoals inbouwspots, opbouwspots, tuinspots en railspots. Door het ruimte assortiment LED-spots kunt u altijd de juiste spot vinden voor uw ruimte.

24,99 - 27,99 incl. BTW
24,99 - 27,99 incl. BTW
-15%
6,79 - 14,99 incl. BTW
13,99 - 18,99 incl. BTW
16,99 - 21,99 incl. BTW
-15%
24,99 - 142,79 incl. BTW
15,99 - 20,99 incl. BTW
149,99 - 167,99 incl. BTW
149,99 - 167,99 incl. BTW
18,99 incl. BTW
3,79 incl. BTW
23,74 incl. BTW
22,99 incl. BTW
18,99 incl. BTW
22,99 incl. BTW
32,99 incl. BTW

LED-spots kopen?

LED-spots zijn in veel verschillende varianten, kleuren en vormen verkrijgbaar. Hierdoor heeft u voor elke ruimte de geschikte spot als u een object wilt uitlichten, de ruimte goed wilt verlichten of sfeer wilt creëren. Doordat de meeste LED-spots heel goed dimbaar zijn, kun u de hoeveelheid licht altijd precies op het juiste niveau brengen. Ook hebben wij GU10 en MR16 LED-spots om uw oude halogeen spots te vervangen zodat u direct 90% energie kunt besparen.

LED-inbouwspots

Het assortiment van onze LED-inbouwspots is zeer breed. Veel van de spotjes zijn dimbaar, kantelbaar of waterdicht en te verkrijgen in verschillende lichtkleuren. Doordat een groot deel van de LED-spots een lage inbouwdiepte vanaf 12mm heeft, passen ze in bijna alle plafonds. De meeste inbouwspots zijn dimbaar met een LED-dimmer zodat u een mooie sfeer kunt creëren in uw ruimte.

LED-opbouwspots

Heeft u geen ruimte in of boven uw plafond, of vindt u het mooi om de spot in het zicht te plaatsen? Ga dan voor LED-opbouwspots. Deze spots mogen opvallen en zijn eenvoudig bij ieder plafond te gebruiken. Veel van onze opbouwspots zijn ook dimbaar voor het juiste lichtniveau.

LED-tuinspots

Om in uw tuin een gezellige sfeer te creëren kunt u kiezen voor LED-tuinspots. Ook zijn deze LED-spots geschikt om een object, zoals een boom, uit te lichten. Er zijn verschillende soorten tuinspots, zoals prikspots, inbouwspots voor onder een overkapping en wandspots. Wilt u graag spots op een plek waar geen stroom is? Kies dan voor Solar-spots, deze spots hebben helemaal geen stroom nodig en laden op door de zon!

Badkamer spots

Voor LED-spots in de badkamer is het belangrijk om waterdichte spots te kiezen. Meestal is dit IP54 of IP65. Deze IP-waarde drukt uit hoe waterdicht de spot is. In ons assortiment hebben wij veel spots die geschikt zijn voor in de badkamer zodat u altijd de juiste spot kunt kiezen.

LED-spots dimmen

Al onze dimbare LED-spots kunnen worden gedimd met onze fase afsnijdende LED-dimmer. Deze dimmer werkt zonder hapering en gezoem en is daardoor zeer geschikt. Ook hebben wij een duo dimmer waarbij u 2 groepen LED-lampen apart kunt bedienen met maar 1 dimmer.

Hoeveel spots op 1 dimmer

Om uit te rekenen hoeveel LED-spots op 1 dimmer kunnen, kunt u het maximaal aantal Watt van de dimmer delen door het aantal Watt per spotje. Vervolgens haal je daar 20% marge van af, zodat de dimmer nooit overbelast kan raken. Bijvoorbeeld: bij een dimmer voor maximaal 100W en spots van 5W kunt u 100 / 5 x 0,8 = maximaal 16 spots dimmen.

Hoeveel Watt LED-spots

Om te bepalen hoeveel Watt de LED-spots moeten zijn, geven wij het volgende advies: voor de meeste ruimtes binnenshuis wordt er gekozen voor 5 Watt. Dit geeft een mooie lichthoeveelheid. Sommige mensen vinden dit wat veel waardoor zij voor 3 Watt kiezen. Wij adviseren altijd een dimbare 5 Watt spot zodat u altijd het juiste lichtniveau heeft. Wilt u echt sfeer creëren, ga dan voor 1 Watt. En wilt u graag in uw ruimte wat meer licht dan gebruikelijk, dan raden wij 7 Watt aan.

Hoe warm wordt een LED-spot

De temperatuur die een LED-spot heeft, hangt sterk af van de omgevingstemperatuur, ventilatie en het ontwerp van de spot zelf. Bij inbouwspots raden wij aan om zo’n 2,5 cm boven de spot vrij te houden voor ventilatie. Dit komt de levensduur ten goede.

Aansluiten LED-spots

De meeste LED-spots kunnen rechtstreeks op het bestaande lichtnet van 230V aangesloten worden. Zorg ervoor dat u de spots parallel aansluit als u meerdere spots in één lijn gaat plaatsen. Dit kunt u het makkelijkste doen door 3-voudige lasklemmetjes. Per spot heeft u er 2 nodig. Per lasklemmetje komt 1 draad van de spot, het binnenkomende wisseldraad en het uitgaande wisseldraad richting de volgende spot. Bij 12V LED-spots is het belangrijk om een LED-trafo te gebruiken. Oude trafo’s werken niet altijd met LED-lampen.