×

Resultaat 1–24 van de 25 resultaten wordt getoond

LED-downlight

LED-downlights zijn compacte inbouwarmaturen die in of aan het plafond geplaatst kunnen worden. Door de lage inbouwdiepte passen de downlights van Led Wereld op veel verschillende plekken. Daarnaast zijn deze downlights zowel dimbaar als flikkervrij. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor vele toepassingen, zoals gangpaden en toiletgroepen, in huis of op kantoor.

163,99 - 237,99 incl. BTW
124,99 - 159,99 incl. BTW

Dimbare LED-downlights

Bij gebruik van een LED-dimmer kunnen de LED-downlights van Led Wereld ook gedimd worden. Maak hiervoor gebruik van een fase afsnijdende dimmer. De downlights dimmen dan volledig van 100% tot 0%. Uiteraard kunt u de downlight ook met een normale schakelaar gebruiken.

Voordelen downlights

Een groot voordeel van LED-downlights boven inbouwspots is het grotere lichtoppervlak. Daardoor wordt het licht egaler over de ruimte verspreid, en zijn er minder lampen nodig om de gewenste lichtopbrengst te halen. Doordat er minder lampen zijn, zal er minder sprake zijn van schaduwvorming. LED-downlights zijn ook een goede vervanger voor uw huidige PL-verlichting. Deze hebben vaak een vergelijkbare zaagmaat, zodat het vervangen makkelijker gaat. Doordat het oppervlakte van de downlight een egaal lichtvlak is, heeft dit ook een strakkere uitstraling dan PL-lampen.

Wattages en lichtkleuren downlights

De LED-downlights van Led Wereld zijn beschikbaar in verschillende maten, en u kunt zelf de lichtkleur van de lamp kiezen. De lichtkleur kan bepalend zijn voor de sfeer die u wilt creëren in de ruimte, dus het is van belang hier goed over na te denken. We zetten de verschillende lichtkleuren met hun meest gebruikte toepassingen voor u op een rij:

  • 3000K - warm-wit: horeca, woonkamers, kantines, ontvangstruimtes, hallen
  • 4000K - neutraal-wit: gangen, balies, kantoren, scholen, showrooms, schoonheids branche
  • 6000K - koud-wit: werkplaatsen, gezondheidszorg, laboratoria

Waterdichtheid downlight

De meeste van onze downlights hebben een IP-waarde van IP20, wat betekent dat ze vooral voor binnen geschikt zijn. Wilt u toch een downlight buiten plaatsen, kies dan voor de Centro. Deze downlight heeft een IP-waarde van IP44 wat betekent dat de lamp spatwaterdicht is. U leest meer over IP-waardes in ons blog IP-waarde.

Toepassingen LED-downlights

Hierboven ziet u per lichtkleur al waar de downlights allemaal toegepast kunnen worden. De lampen zijn het best te gebruiken als algemene verlichting in een ruimte, waar de lampen niet op hoeven te vallen maar er wel goed licht moet zijn. Gangen, hallen en kantoorruimtes zijn hier een goed voorbeeld van. De grotere downlights van Led Wereld zijn vergelijkbaar met de kleinste LED-panelen, en deze twee soorten verlichting kunnen goed naast elkaar gebruikt worden. De LED-downlights zijn dus een goede basis voor uw kantoorverlichting. Om zo veel mogelijk te besparen kunt u ook overwegen om een bewegingsmelder toe te voegen aan de LED-downlights. De verlichting brand dan alleen als dit ook daadwerkelijk nodig is!

Installatie downlights

Deze dunne downlights zijn ook geschikt voor plekken waar weinig ruimte boven het plafond is, en kunnen gemonteerd worden in het systeemplafond. Door middel van de stevige vleugelklemmen zitten de LED-downlights strak tegen het plafond. Op elke productpagina staan de precieze afmetingen en zaagmaten om de downlights te plaatsen.

De downlights worden standaard geleverd met een driver, die direct op het stroomnet aangesloten kan worden en dan de 220V omzet naar de spot. U kunt er ook voor kiezen om een 1,5m lang netsnoer met stekker erbij te nemen. Deze hoeft u alleen met de meegeleverde lasklemmetjes te bevestigen aan de LED-downlight en dan de stekker in het stopcontact te steken/

Wilt u graag advies over het gebruik van downlights, of voor welke maat en lichtkleur u het beste kunt gaan? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag!

De waardering van www.ledwereld.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 9319 reviews.