×

Toont alle 12 resultaten

LED-prikspot

Makkelijk te verplaatsen, makkelijk te vervangen, makkelijk te monteren, dit alles typeert de GU10 LED-prikspot. Deze tuinspot komt met een lange grondspies, waardoor deze makkelijk in de meeste soorten ondergrond gestoken kan worden. Een perfecte toevoeging aan uw buitenverlichting! De spots kunnen onder de grond met elkaar worden verbonden, waardoor de snoeren niet zichtbaar zijn. Zo kunnen de producten ook makkelijk verbonden worden met de rest van uw tuinverlichting, zoals grondspots.


GU10 prikspots vs geïntegreerde LED-spots

Prikspots hebben twee verschillende soorten, geïntegreerde spots of spots met een losse fitting. Het verschil hier tussen valt vooral op als uw lamp kapot gaat. Bij een geïntegreerde lamp zult u het volledige armatuur moeten vervangen. Dit betekend dat u de prikspot moet losmaken van het stroomnet, om een nieuw armatuur te plaatsen. Mocht u de bekabeling goed ingegraven hebben in uw tuin is het onhandig als u dit weer op moet graven. Bij een GU10 LED-spot gaat dit makkelijker, doordat hier heel eenvoudig de lichtbron vervangen kan worden voor een nieuwe LED-spot. Zo hoeft u niet de hele armatuur te vervangen! Bij Led Wereld vindt u diverse GU10 LED-spots ter vervanging van uw huidige GU10 spot.

Lichtkleuren LED-prikspots

Doordat Led Wereld gebruik maakt van GU10 prikspots, kunt u zelf bepalen welke GU10 spot u daarin plaatst, en dus van welke lichtkleur u gebruik maakt. Er bestaan veel verschillende lichtkleuren, die een eigen sfeer meebrengen. GU10 LED-spots van Led Wereld komen in de volgende lichtkleuren:

  • 2200K - Flame-wit: Deze lichtkleur staat gelijk aan kaarslicht, en wordt als erg gezellig ervaren.
  • 2700K - Extra warm-wit: Dit is ook een erg gezellige lichtkleur, en wordt het vaakst gebruikt. Deze lichtkleur is wat minder oranje dan 2200K.
  • 3000K - Warm-wit: In deze lichtkleur zit bijna geen oranje gloed, maar is nog wel warm licht.
  • 4000K - Neutraal-wit: Dit licht wordt meestal als werklicht gebruikt. Als u duidelijk en helder licht wilt hebben in uw tuin kunt u voor deze lichtkleur kiezen.
  • 6500K - Koud-wit: Dit is wit licht zonder gele tint. Deze kleur is gelijk aan daglicht, en met voldoende lampen met koud-wit licht kunt u het ‘s nachts net zo helder maken als overdag.
U kunt de verschillen tussen de lichtkleuren en meer toepassingen hiervoor teruglezen in ons blog: Welke kleur moet ik kiezen?

Waterdichte prikspots

Doordat de prikspots eigenlijk altijd in de tuin geplaatst worden, is het belangrijk dat de armaturen waterdicht zijn. De bescherming tegen water en stof wordt genoteerd door middel van de IP-waarde. Voor een spot die buiten geplaatst wordt, en niet door een overkapping of ander materiaal beschermt wordt, is een minimale IP-waarde van IP65 nodig. Door de siliconen beschermlaag rond de boorgaten hebben de prikspots van Led Wereld de juiste IP-waarde.

Naast de tuinspots zelf moet de bedrading ernaartoe ook waterdicht zijn. Hiervoor kunt u gebruik maken van de IP68 connectoren. Deze vindt u zowel als rechte variant en als een T-stuk. Door gebruik te maken van dikke, waterdichte kabels met een dubbele isolatielaag kunt u uw prikspots en andere tuinverlichting geheel waterdicht aanleggen.

Dimbare LED-prikspots

Het kan wel eens voorkomen dat u in uw tuin zit en dat uw tuinverlichting wat fel overkomt. Het kan dan heel fijn zijn om dimbare LED-verlichting in uw tuin te hebben, zodat u zelf kunt bepalen hoe fel de verlichting is. Ook kunt u ervoor kiezen de verlichting in de wintermaanden wat feller te laten branden dan in de zomermaanden. Bij Led Wereld vindt u daarom ook dimbare GU10 spots, die in de prikspots en andere (tuin)verlichting geplaatst kunnen worden. Deze dimbare GU10 spots kunnen gedimd worden met de fase afsnijdende dimmer.

Montage LED-prikspots

Prikspots zijn makkelijk in de grond te prikken, dus de montage is relatief eenvoudig. Aan de prikspot zit een aansluitsnoer van 100 cm waarmee de prikspot aangesloten kan worden op het stroomnet. hiervoor zult u dus wat bekabeling moeten aanleggen in uw tuin, als dit nog niet het geval is. Het armatuur prikt u dan eenvoudig in de grond met de meegeleverde grondspies, waarbij het armatuur nog volledig boven de grond uitkomt. Het is ook mogelijk deze grondspies te verwijderen, en de prikspot dan met de beugel te bevestigen aan de muur of schutting. Als u op zoek bent naar een samenhangende look in uw tuin, kunt u ervoor kiezen deze prikspots zowel op de grond te plaatsen als aan de muren te bevestigen. Bovendien is de prikspot kantelbaar tot zo'n 200 graden.

Advies op maat nodig? Neem contact op!

Heeft u advies nodig over uw tuinverlichting of u twijfelt of de prikspot geschikt is voor uw toepassing? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag!