×

Toont alle 5 resultaten

Smart wandschakelaar

Slimme verlichting is een handige toevoeging aan uw huishouden, zodat u uw verlichting net als andere apparaten vanuit één app kunt bedienen. Zo kunt u uw (domme) lampen – naast de normale schakelaar – ook in- en uitschakelen met de app, zelfs als u niet thuis bent! U kunt hiervoor gebruik maken van slimme schakelaars of slimme dimmers. Zo maakt u uw Smart Home compleet!


Wat zijn Zigbee wandschakelaars?

Zigbee wandschakelaars zijn een essentieel onderdeel van een smart home met slimme verlichting. Ze maken gebruik van Zigbee, een draadloos communicatieprotocol dat speciaal is ontworpen voor smart home-apparaten. Zigbee wandschakelaars bieden gebruikers de mogelijkheid om hun verlichting te bedienen en te regelen zonder dat er fysieke bedrading nodig is.

Bij Led Wereld vindt u meerdere Zigbee schakelaars in het assortiment. Deze schakelaars kunt u verbinden met uw favoriete Zigbee app, zoals Philips Hue. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende slimme schakelaars:

  • Friends of Hue schakelaar dubbel: Deze schakelaar maakt zeer gemakkelijk verbinding met uw Philips Hue app, slechts twee drukken op de knop en uw schakelaar is verbonden. In de app kunt u zelf instellen wat elke knop doet, zowel bij kort inhouden als lang. Deze schakelaar is draadloos en kan daardoor op elke gewenste locatie geplaatst worden, hij hoeft niet verbonden te worden met het stroomnet. De Friends of Hue schakelaar is in het zwart en wit verkrijgbaar.
  • Zigbee schakelaar 4-zone: Deze schakelaar kan uw lampen in 4 verschillende zones bedienen! De schakelaar koppelt met uw lampen via touchlink, achter elke zone kunnen 30 lampen geplaatst worden. De knoppen kunnen gebruikt worden om in en uit te schakelen, en de lichtintensiteit te bepalen.
  • Friends of Hue muurschakelaar 4-kanaals Zigbee: Heeft u al een gewone wandschakelaar die precies past in wandcontactdozen, maar is deze niet slim? Door deze module toe te voegen kunt u uw gewone schakelaar ook smart maken, en daarmee uw Zigbee lampen aansturen. Deze module is geschikt voor pulsschakelaars

Voordelen van Zigbee Wandschakelaars

  • Draadloze bediening: Zigbee wandschakelaars bieden draadloze bediening van slimme verlichting, waardoor gebruikers de mogelijkheid hebben om de verlichting aan/uit te schakelen en te dimmen vanaf elke gewenste locatie in huis.
  • Flexibiliteit: Zigbee wandschakelaars kunnen worden geplaatst op elke gewenste locatie zonder dat er bedrading nodig is. Dit biedt flexibiliteit bij het bepalen van de schakelaar posities.
  • Uitbreidbaarheid: Zigbee wordt gebruikt door de meeste grote merken, waaronder Philips Hue. Dit betekent dat het compatibel is met een breed scala aan smart home-apparaten. Hierdoor kunnen gebruikers hun smart home-netwerk uitbreiden met verschillende Zigbee-apparaten van Led Wereld.
  • Lage energieconsumptie: Zigbee wandschakelaars hebben over het algemeen een laag energieverbruik, waardoor de batterijen of accu's lang meegaan.

Verschil tussen Zigbee schakelaars en Zigbee dimmers

Het belangrijkste verschil tussen een Zigbee schakelaar en een Zigbee dimmer is de functionaliteit die ze bieden:

  • Zigbee Schakelaar: Een Zigbee schakelaar is ontworpen om de verlichting aan/uit te schakelen. Het biedt de mogelijkheid om de verlichting op afstand te bedienen zonder fysiek naar de schakelaar te gaan. Ook kunt u verschillende zones instellen, waarbij u bepaald welke lampen branden, en op welke sterkte. In principe dimt u hiermee de lampen ook, alleen moet dit van te voren ingesteld worden.
  • Zigbee Dimmer: Een Zigbee dimmer biedt dezelfde functionaliteit als een schakelaar, maar met extra mogelijkheden om de helderheid van de verlichting aan te passen. Hiermee kunnen gebruikers de verlichting dimmen of helderder maken naar hun voorkeur.

Led Wereld heeft een groot aanbod aan Zigbee producten. Daarnaast kunt u onze 'domme' lampen ook gebruiken in combinatie met een Zigbee wandschakelaar, als u de Zigbee module toevoegt aan de lamp. We helpen u graag het juiste product te vinden. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de vele voordelen van een Zigbee schakelaar!