×

Toont alle 10 resultaten

LED-dimmers

Dim uw LED-lampen met de LED-dimmers van Led Wereld. Normale halogeen dimmers zijn vaak niet in staat om LED-lampen goed te dimmen. Led Wereld heeft LED-inbouwdimmers die traploos en zonder zoemen uw LED-lampen kunnen dimmen van vele merken waaronder Philips, Ikea en Osram. Door de ruime instelmogelijkheden, kunt u elke LED-lamp goed dimmen.


LED-dimmers kopen?

Om uw LED-lampen goed te kunnen dimmen heeft u een LED-dimmer of anders gezegd een LED-dimschakelaar nodig. Een ouderwetse halogeen licht dimmer werkt niet goed op LED-lampen omdat het minimale vermogen te hoog is. Hierdoor gaat de LED-verlichting flikkeren. Met halogeen licht dimmers kunt u het beste alleen halogeen dimmen. Hieronder leest u meer over het toepassen van LED-dimmers op LED-lampen.

Waarom heeft u een LED-dimmer nodig?

Halogeen licht dimmers werken doorgaans niet op LED-lampen. Dit komt meestal doordat deze dimmers een minimale belasting nodig hebben van bijvoorbeeld 50 Watt, dit geeft de dimmer aan. Omdat LED zeer weinig verbruikt, komt het geregeld voor dat dit niet gehaald wordt waardoor de lampen gaan knipperen. Het gebruik van een LED-dimmer biedt hiervoor de oplossing.

LED-inbouwdimmers hebben doorgaans wel een lager maximaal vermogen dan halogeen licht dimmers. In ons assortiment zult u inbouwdimmers vinden die een relatief hoog maximaal vermogen hebben van 100W en 450W.

Welke dimmer heb je nodig?

Bent u op zoek naar een LED-dimmer voor uw Philips, Osram of ikea LED-lampen van 220V? Dan is de Fase afsnijdende dimmer voor u. Deze kan uw LED-lampjes goed dimmen zonder te zoemen of flikkeren. De juiste LED-dimmer bij de juiste lamp gaat het zoemen van de dimmer tegen. Kijk ook goed op de verpakking of uw LED-lampen dimbaar zijn.

Heeft u LED-lampjes van een ander merk? Neem dan contact op met uw leverancier of u de "fase aansnijdende dimmer" of "fase afsnijdende dimmer" moet hebben.

LED-lampen uit ons assortiment dimmen

De LED-lampen en LED-spotjes uit ons eigen assortiment die werken op fase aansnijding zijn de LED-downlights.

De LED-lampen die werken op de fase afsnijdende dimmer zijn de LED-inbouwspots, LED GU10 spots en railspots. U kunt dit ook altijd terugvinden in de omschrijving van de spot.

LED-dimmer met afstandsbediening

Naast deze externe dimmers kunt u ook een complete set aanschaffen, met een afstandsbediening. De afstandsbediening maakt direct contact met de driver van de spots waardoor u eenvoudig via de afstandsbediening kunt dimmen. Zo hoeft u geen aparte wandschakeling aan te brengen!

Afdekraam

De LED-dimmers 220V komen standaard met een afdekraam in de kleur beige-wit of zwart. Als u graag een afdekraam van een ander merk zoals Peha of Gira wilt gebruiken, dan kan dit ook. U kunt eenvoudig het huidige afdekraam van de dimmer halen en een nieuwe afdekraam er op zetten.

Benieuwd hoe u de LED-dimmer moet installeren? Lees stap voor stap hoe u de LED-dimmer moet aansluiten.

Primair of secundair dimmen

Bij het dimmen van LED zijn er twee methodes die gebruikt worden.

  • Primair dimmen: Dit houdt in dat er voor de driver, dus op 230V gedimd wordt. Het gevolg hiervan is dat de driver dimbaar dient te zijn. Deze methode komt verreweg het meeste voor. De LED-dimmer is een hotelschakeling dimmer, de spots kunnen zowel op de dimmer als op een losse schakelaar aangesloten worden.
  • Secundair dimmen: In dit geval wordt er na de driver dus op een lage spanning en op gelijkstroom gedimd. Hier hoeft de driver/trafo niet dimbaar te zijn. Dit wordt bijvoorbeeld toegepast bij LED-strips.

LED-dimmers opbouw en inbouw

LED-dimmers kunnen net zoals halogeen licht dimmers zowel ingebouwd als opgebouwd worden. Opbouw dimmers en schakelaars worden vaak gebruikt in wat oudere schuren, of ruimtes met stenen muren waarbij de elektriciteitsleidingen ook buiten de muur geplaatst zijn. Inbouw dimmers en schakelaars zijn ideaal voor nieuwe woningen, waarbij alles weggewerkt kan worden in de muur. Door ook de LED-dimmers in te bouwen oogt het als een strak geheel en zijn er geen onnodige uitsteeksels! Alle LED-dimmers van Led Wereld zijn inbouw dimmers.