×

Toont alle 16 resultaten

12V LED-inbouwspots

12V LED-spots worden vaak gebruikt in de caravan of camper. Hier heb je namelijk geen gewoon stroomnet liggen, maar worden de spots op een 12V stroomnet aangesloten. Er is voor de 12V spots dan geen transformator nodig om de stroom om te zetten naar 230V. Ook is het mogelijk om de 12V LED-spots aan te sluiten op een 12V trafo, waardoor ze in elke gewenste situatie gebruikt kunnen worden.
Voordelen 12V LED-spots

Doordat 12V spots vaak in kleinere ruimtes gebruikt worden, biedt Led Wereld een assortiment aan 12V LED-spots aan die niet veel plek innemen. De inbouwspots 12 volt hebben een lage inbouwdiepte, en de 12 volt opbouwspot heeft zelfs helemaal geen inbouwruimte nodig. Dit is ideaal als er geen dubbel dak is, zoals in een caravan. De bekabeling van de spots kan dan naar de zijkant weggeleid worden en de 12V opbouwspot kan direct op het plafond gemonteerd worden. De 12V inbouwspot kan bijvoorbeeld onder kastjes gebruikt worden, of als u toch een dubbele laag in uw plafond heeft.

De 12V LED-spots van Led Wereld kunnen verbonden worden met een 12V trafo die aangestuurd wordt met een afstandsbediening. Hiermee kunt u tot en met 12 spots gezamenlijk aansturen. Met deze afstandsbediening kunt u de complete set ook dimmen. Aan elke spot is een draad van 5m verbonden, waardoor de 12V LED-spots tot en met 10 meter uit elkaar geplaatst kunnen worden.

12V LED-spots gelijkspanning of wisselspanning

Bij LED-verlichting wordt er gebruik gemaakt van gelijkspanning en wisselspanning LED-spots. Zo ook bij onze 12V LED-spots. Bij de uiteindelijke lichtopbrengst is geen verschil te zien, maar er moet per spot wel de juiste trafo gekozen worden. De LED-spots inclusief armatuur zijn DC (gelijkstroom) gestuurd, terwijl de losse GU5.3/GU4 12V spots AC (wisselstroom) zijn gestuurd. Lees meer over de LED-trafo's of neem contact met ons op als u twijfelt over de trafo voor uw 12V LED-spots.

Dimbare 12V spots

Door gebruik te maken van de complete set met afstandsbediening kunnen de 12V LED-spots geheel zonder ruis en traploos gedimd worden. Daarnaast is het ook mogelijk om een eigen dimmer aan de 12V spots te koppelen, maar let hierbij op dat de dimmer op 12V dimt, of dat de spots verbonden zijn met een dimbare trafo en een bijpassende dimmer.

Lichtkleuren 12V LED-spots

Bij LED-verlichting is er steeds meer verschil in lichtkleuren, en kunnen alle LED-spots ook in de warmere tinten gekocht worden. Aangezien de 12V LED-spots bijna altijd voor een caravan, camper of andere kleine locatie aangeschaft worden, is er vooral behoefte aan een warme lichtkleur. We hebben al onze 12V LED-spots daarom beschikbaar in 2700K, warm-wit. Deze lichtkleur wordt ook vaak in woonkamers of slaapkamers gebruikt, en is een zeer sfeervolle kleur zonder al te veel oranje gloed. Bekijk de verschillende lichtkleuren in ons blog, Welke kleur moet ik kiezen?

Heeft u advies nodig over de verschillende 12V LED-spots in het assortiment van Led Wereld? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag!