×

Resultaat 1–24 van de 41 resultaten wordt getoond

LED-railverlichting

Een railsysteem met LED-railspots is ideaal voor het verlichting van winkels, showrooms en projectmatige doeleinden. Doordat de railspots verschoven kunnen worden in de rail, is railverlichting de ideale keuze voor locaties waar regelmatig geschoven wordt met de inrichting. Denk daarbij aan restaurants die de indeling van de tafels aanpassen, of een winkel die van collectie veranderd. Met vaste verlichting moet er rekening gehouden worden met de lichtinval voor de plaatsing van alle producten of meubels, maar door gebruik te maken van een flexibel railsysteem kan er geheel naar eigen smaak ingericht worden. De railspots worden daar dan eenvoudig op aangepast en ingesteld


Voordelen 3 fase railverlichting

Bij Led Wereld wordt er gebruik gemaakt van een 3 fase spanningsrail van het merk Powergear. Door de rails lopen 3 fases, waardoor de verlichting in 3 verschillende groepen geschakeld kan worden. Dit betekent dat u er voor kunt kiezen een deel van de ruimte te dimmen, en een ander gedeelte op volle sterkte te laten branden. Ook kunt u een gedeelte helemaal uit laten, als dit gedeelte van uw ruimte niet gebruikt wordt. Zo kunt u stroom besparen! Daarnaast zijn de railspots van Led Wereld zeer efficiënt, met een hoge lichtopbrengst per watt. Daardoor komen ze in aanmerking voor de EIA en kunt u nog meer besparen.

Fase 1 railverlichting

Naast fase 3 railverlichting bestaat er ook railverlichting op 1 fase. Hierbij is het niet mogelijk om via verschillende groepen te schakelen, en wordt alle verlichting aan de rails tegelijkertijd bestuurd. Een voordeel hiervan is dat de rails wat compacter zijn, en daarom minder ver uitsteken. Voor zakelijke doeleinden wordt eigenlijk altijd 3 fase railverlichting gebruikt, waarbij fase 1 meer voor huishoudens gebruikt wordt. Ook hier kan het handig zijn om van fase 3 railverlichting gebruik te maken, zodat u ook binnenshuis tussen verschillende groepen kan schakelen. Bij Led Wereld vindt u alleen 3 fase railverlichting.

Toepassingen railverlichting

Railverlichting is uitermate geschikt als winkelverlichting, woonkamerverlichting en keukenverlichting. Speciaal in de retail komt het vaak voor dat de collectie wisselt van zomer- naar winter kleding, of worden er nieuwe kledinglijnen toegevoegd. Door simpel een railspot te verschuiven in de rails en de juiste kant op te draaien, kan het licht precies op een bepaalde stelling vallen. De railspots van Led Wereld hebben ook een hoge kleurechtheid van CRI >90. Hierdoor komen alle kleuren van bijvoorbeeld kleding of het voedsel goed tot hun recht.

Ook in woningen is de kleurechtheid van belang, en zowel in keukens als woonkamers kan railverlichting zorgen voor een strakke afwerking. Door Ă©Ă©n recht stuk rail te plaatsen of met een bocht, kunt u een aantal railspots gebruiken die precies naar uw smaak ingesteld kunnen worden. Deze kunt u eenvoudig aanpassen als de lichtinval verandert moet worden!

Mogelijkheden Railverlichting

De railspots van Led Wereld zijn beschikbaar in meerdere lichtkleuren en armatuur kleuren. Ook vindt u bij de spots keuzes tussen dim-technieken, lichtopbrengst en lichtbundels. U kunt uw railspots dus helemaal naar eigen smaak samenstellen. Mocht u hier hulp bij nodig hebben, kunt u altijd contact opnemen met onze specialisten, ze kijken graag met uw specifieke situatie mee! Wilt u nog meer mogelijkheden qua lichtkleur? Kijk dan ook eens bij onze Lumina spot. Deze heeft de mogelijkheid om drie verschillende lichtkleuren te generen, 3000K (warm-wit), 4000K (neutraal-wit) en 5700K (koud-wit). Dit is ideaal als u uw ruimte voor verschillende toepassingen gebruikt, en daarbij verschillende sferen wilt creëren. De kleur kan ingesteld worden door een kleine schuif op de achterkant van de railspot.

Installeren LED-railverlichting

Het installeren van railverlichting is heel eenvoudig. Er wordt bevestigingsmateriaal meegestuurd waarmee de rails aan elk plafond bevestigd kunnen worden. De LED-railspots kunnen heel eenvoudig in de spanningsrail geklikt worden. Vervolgens kunt u selecteren op welke fase de LED-railspot aangesloten moet worden. Nadat de LED-railspot in de rail is bevestigd, kan deze verschoven worden en ingesteld zoals u wenst. De railspot kunnen ook eenvoudig weer uit de rails gehaald worden. met de verschillende koppelstukken kunnen de spanningsrails gekoppeld worden. Ook zijn er T-stukken en hoekstukken beschikbaar voor de railverlichting. Let er hierbij op dat u de juiste variant kiest, Ă©Ă©n zijde van de spanningsrail heeft namelijk een opstaande rand. Deze rand dient consequent aan dezelfde kant te zitten. Het voordeel van Powergear hulpstukken is dat de T-stukken en hoekstukken gedraaid kunnen worden, zodat u altijd het juiste koppelstuk heeft.

Levering railverlichting

De spanningsrail en hulpstukken voor de rails worden rechtstreeks van de fabriek verstuurd. De verzendtijd hiervoor is 1-2 werkdagen. De (meeste) LED-railspots worden op maat gemaakt in Nederland en hebben een verzendtijd van 7-10 werkdagen. Enkele railspots liggen wel op voorraad, en kunnen sneller verstuurd worden.

Is uw interesse gewekt voor railverlichting, en zou u graag meer informatie hierover willen? Neem hiervoor, of om een bestelling te plaatsen, contact met ons op, we helpen u graag!