×

Toont alle 2 resultaten

Zigbee LED-driver

Als u op zoek bent naar een energiezuinige en duurzame verlichting voor uw huis of bedrijf, dan is een Smart LED-driver wellicht iets voor u. Deze slimme LED-driver heeft verschillende handige functies die helpen om energie te besparen en uw LED-verlichting op afstand te bedienen. De smart LED-driver maakt gebruik van de nieuwste technologieën, zoals Zigbee, om uw verlichting te integreren in uw Smart home-systeem. Het meest bekende systeem dat gebruik maakt van het Zigbee protocol is Philips Hue. Met deze drivers kunt u onze LED-verlichting dus toevoegen aan uw Philips Hue app.

-5%
104,49 incl. BTW
-15%

LED-driver

Een driver, of trafo, is nodig om de output van stroom die vanuit uw stroomtoevoer komt om te zetten naar stroominput van de spots. Veel spots hebben al een eigen driver, en kunnen daardoor direct aangesloten worden op de 230V bekabeling in uw huis. In sommige gevallen heeft een lamp nog geen eigen trafo, bijvoorbeeld bij onze 12V inbouwspots. Deze spots kunnen met meerdere tegelijk verbonden worden aan een trafo, en zo makkelijk gezamenlijk aangestuurd worden. Hier kunt u kiezen voor een normale 12V driver, maar ook voor de Zigbee LED-driver. Hiermee heeft u ook de mogelijkheid om de spots gezamenlijk met andere Smart producten in uw huis aan te sturen!

Als uw lampen al een LED-driver 230V hebben, maar u wilt deze toch graag met uw Smart Home verbinden, kunt u gebruik maken van de Zigbee module of de Zigbee dimmer.

Voordelen Smart-verlichting

Een voordeel van een slimme LED-driver is dat deze gemakkelijk te koppelen is met verschillende slimme thuissystemen, zoals Philips Hue, Amazon Echo of Google Home. Zo kunt u met uw stem of via een app op uw smartphone de verlichting in het huis bedienen. Ook kunt u met een slimme LED-driver de verlichting automatiseren, bijvoorbeeld door tijdschakelaars in te stellen of door het licht aan te laten gaan bij thuiskomt. Hierdoor zal uw verlichting niet onnodig lang branden, wat betekent dat er minder stroom verbruikt wordt en de energiekosten lager zijn. Ook goed voor de portemonnee dus!

Installatie Zigbee LED-driver

Om een slimme LED-driver te koppelen met LED-verlichting zijn een aantal dingen nodig. Ten eerste moet de LED-verlichting compatibel zijn met een slimme LED-driver. Controleer dit dus goed voordat u een driver aanschaft. Verder is er een wifi-verbinding nodig om de driver te koppelen met het thuissysteem en om de driver te bedienen via een app of stemgestuurd. Daarbij is het nodig om een Zigbee netwerk op te zetten, zodat de Smart-apparaten met elkaar kunnen communiceren. Hier is een Hue bridge, of een Smarthub van een ander merk, voor nodig.

Compatibiliteit met andere smart-apparaten

Een ander groot voordeel van een Smart LED-driver is dat het compatibel is met andere slimme apparaten, zoals thermostaten en beveiligingscamera's. Dit betekent dat u uw verlichting kunt integreren in uw Smart home-systeem, zodat u alles eenvoudig vanuit één app kunt beheren. Zo kunt u bijvoorbeeld uw verlichting laten aangaan wanneer uw beveiligingscamera beweging detecteert, of uw verlichting laten dimmen wanneer uw thermostaat aangeeft dat het te warm is in huis.

Mocht u nog vragen hebben over de Zigbee LED-drivers voor uw Smart Home, neem dan contact met ons op! We helpen u graag.

De waardering van www.ledwereld.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 10050 reviews.