LED-binnenverlichting

Led Wereld biedt een ruim assortiment van LED-binnenverlichting aan. Zo heeft u voor elke ruimte de juiste verlichting. Al onze verlichting heeft een lange levensduur en u krijgt wel 2-7 jaar garantie!

Alle verlichting wordt uit voorraad geleverd. Heeft u doordeweeks voor 17:00 besteld, wordt uw bestelling dezelfde dag verstuurd. Bovendien krijgt u bij een bestelling van meer dan €50,- gratis verzending!

Binnenverlichting per ruimte

Het aanbod van LED-verlichting is groot, zeker voor binnenshuis. Zoekt u nieuwe verlichting voor een bepaalde ruimte, maar u weet niet precies waar u op moet letten? Hieronder zetten we het voor u op een rij.

Verlichting in huis

In huis zijn verschillende ruimtes waar niet overal dezelfde lichtopbrengst nodig is. Toch moet een huis aanvoelen als één geheel, waarbij de verlichting bij het overlopen van de één naar de andere ruimte geen grote, onderlinge verschillen moet hebben. U kunt er voor kiezen om overal dezelfde lichtkleur toe te passen, en dimbare verlichting te plaatsen. Zo heeft u voor elk gewenst moment de juiste lichtopbrengst! De meest geschikte binnenverlichting per ruimte vindt u hieronder:

  • Keukenverlichting: de binnenverlichting voor in de keuken heeft vaak als specifieke eis dat de inbouwdiepte niet te groot is. De spots kunnen dan makkelijker onder de keukenkastjes geplaatst worden. Verder is genoeg lichtopbrengst belangrijk, zodat het bereiden van eten en de afwas goed belicht worden. In de keuken wordt meestal verlichting geplaatst met een koelere lichtkleur dan in andere ruimtes, bijvoorbeeld 4000K.
  • Badkamerverlichting: Voor verlichting in de badkamer moet er rekening gehouden worden met de IP-waarde. Want hoewel deze LED-verlichting binnen geplaatst wordt, zijn er wel waterdichte spots nodig. Direct boven de douche moeten spots met IP65 geplaatst worden, voor de rest van de badkamer kunt u prima ook spots met een IP-waarde van 54 of 44 kiezen. Twijfelt u wat de juiste spot is? Neem contact op!
  • Woonkamerverlichting: In de woonkamer is het handig om dimbare verlichting te plaatsen. Soms dient deze verlichting als sfeer, en soms heeft u meer licht nodig. Met onze dimbare spots kunt u altijd de binnenverlichting op de juiste stand zetten! Schaf daarvoor ook direct de juiste dimmer aan.
  • Slaapkamerverlichting: In de slaapkamer zijn de warmere tinten van onze inbouwspots erg gewild. Voor een strakke afwerking kunt u ook kiezen voor onze Trimless spots, zo heeft u zo min mogelijk ruis. Rust in de slaapkamer is erg belangrijk!

Andere binnenverlichting

Naast de verschillende ruimtes in huis zijn er meerdere locaties waar binnenverlichting geplaatst moet worden. Hieronder een korte opsomming van zulke locaties:

  • Garage verlichting: Voor uw verlichting in de garage is het handig om gebruik te maken van binnenverlichting met een sensor. De lamp zal aangaan zodra u binnenkomt, en vanzelf weer uitgaan als er geen beweging meer wordt gedetecteerd. Zo zal de lamp nooit onnodig branden, maar heeft u wel direct licht!
  • Kantoorverlichting: Bij kantoorwerk speelt de binnenverlichting een grote rol voor de concentratie, en daardoor de productiviteit. Doordat verlichting standaard knippert op hoge snelheid kan dit vermoeiend werken. Kies daarom in kantoren voor onze flikkervrije verlichting met een lage verblindingswaarde.
  • Schuurverlichting: Ook in de schuur kan het handig zijn om een sensor te plaatsen, en als uw schuur waterdicht is kan er prima voor binnenverlichting worden gekozen. Door een sensor toe te voegen staat de lamp nooit lang aan, en hoeft u in het donker niet op zoek naar het lichtknopje.

Soorten binnenverlichting

Inbouwspots, TL-verlichting, LED-strips en highbays. Het aanbod wordt steeds groter en diverser en dezelfde verlichting kan voor verschillende toepassingen gebruikt worden. Soms is het een kwestie van smaak, soms speelt geld een rol, of het energieverbruik. We helpen u graag navigeren tussen de verschillende mogelijkheden, en kunnen altijd meedenken als u twijfelt over een specifieke situatie.

Spots – inbouw en opbouw

Tegenwoordig zijn ze niet meer weg te denken uit de huiskamers, inbouwspots! In deze categorie is alles mogelijk, verschillende kleuren, stijlen, maten, vormen en materialen. Voor binnenverlichting zijn onze inbouwspots zeer geschikt, en ook voor buitenverlichting hebben we verschillende opties. Doordat er zoveel mogelijk is, is het soms lastig de juiste maat of kleur te vinden. Gebruik de filters aan de linkerkant van de pagina om het zoekgebied te verkleinen.

Naast de bekende inbouwspot biedt Led Wereld ook verschillende opties voor opbouwspots. Dit kan een ruimte net iets meer karakter geven, doordat de verlichting meer aanwezig is. Ook op plekken met weinig tot geen inbouwmogelijkheid zijn de opbouwspots ideaal om toe te passen.

Railverlichting 

In winkels en showrooms zien we ze al steeds vaker terug; railspots. Deze spots zijn makkelijk te verplaatsen, waardoor ze vooral ideaal zijn voor locaties met wisselende collecties. De binnenverlichting kan altijd zo gepositioneerd worden dat de huidige collectie het beste tot zijn recht komt. De lampen kunnen verplaatst worden in de spanningsrail, en draaien om hun eigen as. Doordat de rails uit 3 fases bestaan, kunnen de lampen ook op verschillende groepen werken. Zo kunt u zelf kiezen welke spots wel en welke niet ingeschakeld moeten worden, op verschillende momenten van de dag.

Er zijn veel verschillende soorten railspots, waardoor er zowel een retro als een moderne stijl gecreëerd kan worden. Ook komen zowel de rails als de meeste spots in zowel zwart als wit. De zwarte rails hebben een strakke afwerking en wordt veel toegepast in de horeca. Bij een licht plafond of een pand met een lichte uitstraling, kan er gekozen worden voor de witte rails. Mocht u meerdere opties willen op het gebied van lichtkleur, is de tri-color spot ontwikkeld. U kunt dan kiezen tussen warm-wit, neutraal-wit en koud-wit!

Onze railspots hebben een zeer hoge kleurenechtheid (CRI <90) en komen door de hoge lichtopbrengst per wattage in aanmerking voor EIA (energie investeringsaftrek). We denken graag mee in de juiste verlichting voor uw pand, en kunnen een lichtplan opmaken met de juiste hulpstukken en aantallen. Is uw interesse gewekt voor dit product of zou u graag advies willen ontvangen? Neem dan contact met ons op! Wij helpen u graag verder.

Downlights en panelen

Voor kantoren of openbare ruimtes zoekt men vaak naar goede basisverlichting met een strakke afwerking, maar zijn de railspots soms wat te luxe. LED-downlights en panelen zijn dan ideaal om te gebruiken, wat eventueel aangevuld kan worden met sfeer- of bureaulampen.

Onze downlights kunnen gezien worden als kleinere, ronde panelen die zeer geschikt zijn voor de gangen en hallen in kantoorpanden. Ook in andere openbare ruimtes zoals de bioscoop, gemeentehuis of kerken worden vaak downlights gebruikt voor gangen en toiletten. Deze lampen lijken erg op inbouwspots maar zijn vaak wat groter in doorsnee, en hebben daardoor een grotere lichtcirkel en lichtopbrengst. Vooral voor hogere plafonds is dat ideaal!

Heeft u al een systeemplafond, en wilt u liever geen gaten zagen voor de verlichting? Kies dan voor LED-panelen! Deze passen naadloos in het systeemplafond en kunnen eenvoudig worden aangesloten. Speciaal voor kantoorruimtes met veel beeldschermen is het paneel met een UGR-waarde van <19 ontwikkeld, zodat er geen verblinding is. Daarnaast is het erg belangrijk om voor flikkervrije panelen te kiezen, omdat dit anders vermoeiend werkt. De pro panelen 30×120 en 60×60 zijn 100% flikkervrij. Ook zonder systeemplafond is het mogelijk om voor LED panelen te kiezen, maak dan gebruik van ons opbouwset of hangset.

Highbays en noodverlichting

Highbays zijn grote breedstralers, ideaal voor stallen of opslagruimtes met een hoog plafond. Deze lampen hebben een brede lichtcirkel en hoge lichtopbrengst, waardoor u weinig lampen nodig heeft om tot de gewenste lichtopbrengst te komen. Ook deze lampen komen in aanmerking voor EIA (energie investeringsaftrek).

Hoewel de highbays bedoeld zijn als binnenverlichting, kunnen ze ook in vochtige ruimtes of buiten gebruikt worden door de hoge IP-waarde. In combinatie met een bewegingssensor zijn de highbays ideaal voor allerlei ruimtes met een hoog plafond en met verschillende ingangen. Denk daarbij ook aan sporthallen, gangpaden in grote magazijnen en een grote werkhal. Door de bewegingssensor toe te passen zal het licht aangaan zonder dat iemand op zoek moet naar het lichtknopje in zo’n grote ruimte!

Naast goede werkverlichting is het ook heel belangrijk om noodverlichting te plaatsen. Wanneer de stroom uitvalt blijven de noodverlichtingsarmaturen waardoor de vluchtwegen zichtbaar zijn. Door gebruik te maken van LED-noodverlichting bespaart u ook hier op uw energiekosten.

TL-verlichting

Naast de highbays wordt er voor grote bedrijfspanden ook veel gebruik gemaakt van TL-verlichting. Vooral als het plafond wat lager is kan dit de beste oplossing zijn, omdat deze binnenverlichting niet veel uitsteekt van het plafond. Heeft u nog goede armaturen hangen, die prima nog een aantal jaar meegaan? Vervang dan alleen uw huidige buizen voor LED-buizen. Met soms een kleine aanpassing in het armatuur en het gebruik van dummy starters kunnen de LED-buizen zo aangesloten worden op de huidige armaturen!

Plaatst u geheel nieuwe verlichting, of de oude armaturen kunnen niet meer? Kijk dan bij ons assortiment van TL-armaturen. Naast de waterdichte armaturen en montagebalken is er ook een geïntegreerd armatuur, waarbij de buis en armatuur één zijn. Dit geeft een strakke afwerking, en deze armaturen zijn ook heel makkelijk aan te sluiten en te koppelen!

TL-verlichting is ook goed te combineren met een bewegingssensor. Net als de highbays worden TL-armaturen vaak geplaatst op plaatsen waar niet voortdurend iemand bezig is, bijvoorbeeld gangpaden in een magazijn. Door de lampen niet continu te laten branden maar alleen als er beweging wordt gedetecteerd, kunt u nog meer besparen!

LED-strips

Ook LED-strips zijn steeds meer te vinden in verschillende huishoudens. Waar het begon als sfeerverlichting wat men naast de huidige binnenverlichting plaatste, wordt het nu steeds vaker als hoofdverlichting gebruikt. De mogelijkheden worden steeds diverser, en met het gebruik van verschillende accessoires kunnen de strips strak afgewerkt worden. Door gebruik te maken van een afstandsbediening kunt u de strips dimmen, en bij de RGB(WW) en dual white LED-strip kiest u daarmee ook de gewenste kleur!

De strips van Led Wereld zijn verkrijgbaar in twee IP-waardes; IP20 en IP65. Daardoor kunnen de strips naast binnenverlichting nu ook buiten, onder de overkapping of in de douche geplaatst worden. Bekijk hier andere mogelijkheden voor buitenverlichting.

Weet u niet zeker wat u allemaal aan moet schaffen voor uw LED-strip, omdat de situatie wat afwijkt van een standaard complete set? Bekijk ons blog daarover, of neem contact op! We kijken graag met u mee.