×

Resultaat 1–24 van de 115 resultaten wordt getoond

Garageverlichting

Verlichting is een cruciaal onderdeel in garages. Doordat er weinig tot geen daglicht binnenkomt, zijn garages erg afhankelijk van kunstlicht. De verlichting dient aan hoge normen te voldoen. Het aantal branduren per dag is namelijk hoog en de verlichting is een van de grootste kostenposten in parkeergarages.

-5%
14,24 incl. BTW
-5%
18,99 incl. BTW
-5%
33,24 incl. BTW
-5%
14,24 incl. BTW
-31%
90,24 incl. BTW
-5%
94,99 incl. BTW
-5%
1,89 - 8,54 incl. BTW
-5%
26,59 incl. BTW
-5%
31,34 incl. BTW
-38%

LED-TL-verlichting

Verreweg de meest gebruikte optie voor parkeergarages zijn waterdichte armaturen. Door de hoge luchtvochtigheid, zijn waterdichte armaturen gewenst zodat de levensduur gegarandeerd kan worden. De waterdichte armaturen van Led wereld kunnen aan beide zijden gevoed worden waardoor de armaturen gemakkelijk door te koppelen zijn. Doordat de plafonds meestal van beton zijn, wordt de bekabeling vaak aan het plafond gemonteerd. In dit geval profiteert u het meest van het feit dat de waterdichte armaturen doorgekoppeld kunnen worden.

TL verlichting vervangen door Led

Vaak wordt er reeds gebruik gemaakt van TL buizen om de ruimtes te verlichten. Door over te stappen op Led TL buizen, kunt u heel eenvoudig tot wel 65% besparen. Vaak hoeft u geen aanpassing te doen in de armaturen en kunt u de Led TL buizen direct plaatsen in de bestaande armaturen. Door de hoge besparing en de eenvoudige vervanging van de TL buizen, is de terugverdientijd zeer laag. Lees hier hoe eenvoudig het is om TL te vervangen door Led.

Warmte van de kleur

In parkeergarages is neutraal-wit (840) de meest toegepaste kleur. Deze kleur is namelijk helder wit. Ook heeft u de keuze om gebruik te maken van koud-wit. Deze kleur is namelijk gelijk aan daglicht en heeft de hoogste lichtopbrengst. Koud-wit is puur wit zonder een gelige tint maar kan soms wat kil overkomen. Om deze reden wordt meestal gekozen voor neutraal-wit. Lees hier meer over welke kleur u moet kiezen.

Veiligheid Led verlichting

Veiligheid in parkeergarages is een belangrijk onderwerp. Omdat het vaak donkere ruimtes zijn, is het van groot belang dat er weinig schaduwplekken zijn wat donkere hoeken tot gevolg kan hebben. Hierdoor kunnen voetgangers die niet via de voetpaden wandelen over het hoofd gezien worden wat gevaarlijke situaties kan opleveren.

De Led TL buizen van Led Wereld hebben een zeer brede lichtbundel van 180 graden. Hierdoor wordt het licht breed verspreid waardoor donkere plekken gemakkelijker verlicht kunnen worden.

Ook in parkeergarages is het van belang dat de vluchtwegen goed zichtbaar zijn. Tegenwoordig wordt hiervoor Led noodverlichting gebruikt. Deze (waterdichte) noodverlichtingsunits kunnen wel 3 uur lang op accu branden nadat de stroom is uitgevallen en gaan bovendien zeer lang mee. Zo hoeft u niet elk jaar de TL buis te verwisselen.