×

GU4 LED

De GU4 spot is een makkelijk te vervangen spot, die met een makkelijke plug en play verbinding in de fitting geplaatst kan worden. Deze spot is ook beschikbaar in GU4 LED, waardoor u uw oude lampjes kunt vervangen om zo wat te besparen op energiekosten!

Geen producten gevonden die aan uw zoekcriteria voldoen.

Fitting en vorm

De GU4 staat ook wel bekend als MR11 spot. Dit heeft te maken met de vorm van de spot. Waar GU4 de maat van de fitting aangeeft, -de pootjes staan 4 mm uit elkaar- geeft de afkorting MR11 de vorm van de de lamp zelf aan. De MR11 fitting staat voor Multi Reflector met een diameter van 11,8e inch. Bij GU4 LED-lampen is de combinatie met een MR11 vorm standaard. Heeft u een grotere lamp? Dan heeft u waarschijnlijk ook een grotere fitting nodig. Kijk bij ons assortiment van GU5.3 of GU10 spots.

Transformator GU4 LED

Om uw GU4 LED-spots aan te sluiten op het stroomnet is een transformator nodig. De GU4 is namelijk een 12V spot, en kan daardoor niet direct op de spanning van 220-240V. De GU4 LED-spots zijn hierdoor ook geschikt voor caravans of campers, waar ze zonder transformator aangesloten kunnen worden. De GU4 LED werkt meestal niet op een halogeen transformator, omdat hier een minimale belasting voor nodig is. De LED-spot GU4 heeft zo'n laag wattage dat dit niet voldoende is voor de meeste halogeen transformatoren.

licht kleuren GU4 LED

De GU4 LED-spots van Led Wereld zijn beschikbaar in twee lichtkleuren, extra warm-wit (2700K) en neutraal-wit (4000K). De lichtkleur 2700K is gelijk aan de lichtkleur van een halogeenlamp, en zorgt voor een zeer gezellige sfeer. U kiest voor neutraal-wit in een meer zakelijke setting. In ons blog leest u meer over de verschillende lichtkleuren en hun toepassingen.

Wattage GU4 LED

LED-lampen hebben een veel kleiner verbruik dan hun voorgangers, en dit geldt ook voor de GU4 LED-spot. Waar u eerst een 20W halogeen GU4 lamp had, heeft u met de LED variant dezelfde lichtopbrengst voor een GU4 spot met 2 watt. De GU4 LED-spots hebben een lichtcirkel van 36° en zijn daarom zeer geschikt als accentverlichting.

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste spot voor uw toepassing? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag!

De waardering van www.ledwereld.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 10050 reviews.