×

Toont alle 10 resultaten

Filament lampen

Deze gezellige lampen zijn de perfecte vervangers van uw oude gloeilampen. De Led filament lamp maakt namelijk gebruik van precies dezelfde techniek als de ouderwetse kooldraadlamp. Door de Led filament bulb lopen kooldraden, die bestaan uit allemaal kleine Leds. Doordat deze direct naast elkaar en tegen elkaar aan geplaatst zijn, is dit zichtbaar als één streep licht. De led filament bulbs zijn doorzichtig, wat de kooldraden goed zichtbaar maakt en voor een sfeervol effect zorgt.


Sfeervolle Led filament lampen

De Led filamentlampen worden voornamelijk gebruikt als sfeerverlichting, en hier zijn ze ook op ingesteld. De 'bulbs' zijn strak, doorzichtig helder of soms amberkleurig, wat sfeerverhogend werkt. Daarnaast komen de filament lampen van Led Wereld alleen in de warmere lichtkleuren:

  • 2200K: Flame-wit (kaarslicht)
  • 2700K: Extra warm-wit
Wilt u meer weten over de lichtkleuren en waar u het beste welke lichtkleur kunt toepassen? Lees dan ons blog over verschillende lichtkleuren.

Filament Led lamp dimbaar

Wat verder kan toevoegen aan de sfeer, is een lamp die dimbaar is. Een deel van de Led kooldraadlampen van Led Wereld zijn dimbaar, let hiervoor op de beschrijving van de Led filament lamp. Door een dimmer toe te voegen kunt u de led filament lamp van 100% naar 0% dimmen. U kunt ook meerdere lampen achter één dimmer plaatsen!

Fittingen en filamentlampen

De filament lampen van Led Wereld komen in twee verschillende fittingen; een E27 fitting of een E14 fitting. Het getal in de naam staat voor de dikte van de fitting, die is respectievelijk 27 en 14 millimeter. Dit zijn de meest gebruikte fittingen in de meeste huishoudens. Heeft u toch een andere fitting, maar wilt u wel deze filamentlamp gebruiken? Kijk dan bij onze adapters, deze kunnen een nieuwe lamp geschikt maken voor een andere, bestaande fitting.

Vorm led filamentlamp

De filamentlampen van Led Wereld zijn beschikbaar in veel verschillende vormen en maten. Zo kunt u altijd de vorm kiezen die het beste bij uw armatuur of lampenkap past. Soms is het mooier om een armatuur vullende lamp te kiezen, en soms een meer bescheiden filament bol. Hieronder ziet u alle verschillende vormen die een Led filament lamp van Led Wereld kan hebben:

  • B35: Kaarsvorm
  • BA35: Kaarsvorm met gebogen punt
  • P45: Kogelvorm
  • A60: Peervorm
  • ST64: Edisonvorm
  • G125: Globevorm

Twijfelt u wat de beste lamp is voor uw toepassing, of wilt u graag advies ontvangen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag!