Led buitenverlichting

Led Wereld biedt een ruim assortiment van Led buitenverlichting aan. Zo heeft u voor elke toepassing de juiste verlichting, voor tuinen of grote terreinen zoals parkeerplaatsen. Al onze verlichting heeft een lange levensduur en u krijgt wel 2-5 jaar garantie!

Alle verlichting wordt uit voorraad geleverd. Heeft u doordeweeks voor 14:00 besteld, wordt uw bestelling dezelfde dag verstuurd. Bovendien krijgt u bij een bestelling van meer dan €100,- gratis verzending!

 

Buitenverlichting per toepassing

Het belangrijkste van buitenverlichting is dat de lampen waterdicht zijn. Doordat het regelmatig regent in Nederland moet de verlichting niet alleen tegen vocht kunnen, maar ook tegen directe waterstralen. De IP-waarde geeft aan hoe water/stofdicht de lamp is, en hieruit kunt u opmaken of de lamp geschikt is voor uw toepassing. Daarnaast is er verschil in stijlen en het praktische aspect van de verlichting, waardoor u een uitgebreide keuze heeft in verschillende buitenverlichting.

Tuinverlichting

In de tuin en om het huis is het belangrijk om goede verlichting te hebben. In ons assortiment buitenverlichting vindt u verschillende mogelijkheden voor tuinspots en andere tuinverlichting. Hiermee kunt u praktische verlichting aanbrengen, of juist sfeerverlichting voor gezellige avonden buiten. Als u kiest voor dimbare verlichting, kan het ook heel goed voor beiden gebruikt worden.

Buitenverlichting wordt vooral in combinatie met een sensor steeds populairder. Zo staat u nooit in het donker als u uw sleutel probeert te zoeken, of even het afval buiten zet.

Verlichting grote terreinen

Om grote oppervlaktes te verlichten zijn sterke lampen met een brede stralingshoek nodig. Led Wereld heeft een breed aanbod in bouwlampen, die speciaal ontwikkeld zijn voor grote oppervlaktes. Door de lamp hoog op te hangen bestrijkt het licht van de lamp een grote hoek, waardoor er in verhouding weinig lampen nodig zijn. U kunt een sensor toe voegen aan de lampen zodat deze aangaan als er beweging wordt gedetecteerd, of er kan ingesteld worden dat de lampen gaan branden zodra het donker genoeg wordt. 

Twijfelt u over het wattage dat nodig is, of hoeveel lampen u het beste kunt nemen? Neem dan contact op met onze zakelijke afdeling, zij helpen graag om het benodigde aantal lumen te berekenen. Zo weet u zeker dat u genoeg licht zult hebben!

Soorten buitenverlichting

Bouwlampen, Grond- of prikspots, waterdichte TL-verlichting, en waterdichte Led strips. Het aanbod wordt steeds groter en diverser en dezelfde verlichting kan voor verschillende toepassingen gebruikt worden. Soms is het een kwestie van smaak, soms speelt geld een rol, of het energieverbruik. We helpen u graag navigeren tussen de verschillende mogelijkheden, en kunnen altijd meedenken als u twijfelt over een specifieke situatie. 

Grondspots

Bent u naast de gebruikelijke lamp bij de voordeur op zoek naar meer buitenverlichting? Misschien zijn onze grondspots wat voor u! Deze lampen worden in de grond geplaatst, bijvoorbeeld langs de rand van het terras of oprijlaan, of om de rand van uw grondgebied heen. De grondspots kunnen onder de grond met elkaar verbonden worden, en ook in combinatie met een sensor geplaatst worden. 

Doordat onze grondspots voorzien zijn van een GU10 fitting kunnen de lampen los vervangen worden. Hierdoor kan de lamp gewoon in de grond blijven zitten terwijl u de lichtbron vervangt. Dat scheelt tijd en moeite! De grondspots hebben een IP-waarde van IP67, waardoor deze onder directe waterstralen geplaatst kunnen worden. De IK-waarde van de spot is IK06, wat betekent dat ze slagvast zijn en een weerstand hebben tegen schokken van 1J. Er kan gewoon overheen gelopen worden!

Prikspots

De prikspot is een soort grondspot met een extra mogelijkheid om de spot te bevestigen. Er wordt een grondspies meegeleverd die de spot verankert in de bodem. Daarnaast kan de spot ook opgehangen worden, zodat alle buitenverlichting in de hele tuin hetzelfde uiterlijk heeft. 

De prikspots zijn waterdichte lampen, met een IP-waarde van IP65. Dit betekend dat ze gedurende het hele jaar buiten kunnen staan, in temperaturen van -20° tot 40°. De lampen komen elk met hun eigen aansluitsnoer, waarmee ze onder de grond met elkaar verbonden kunnen worden. Net als onze overige grondspots heeft de prikspot een GU10 fitting, waardoor de lichtbron apart vervangen kan worden. Zo hoeft u niet de gehele tuinverlichting aan te passen als er één spot kapot is gegaan!

Waterdichte Led strips

Naast de Led strips met een IP-waarde van IP20, komen al onze strips ook met een IP-waarde van IP65. Deze strips hebben een extra siliconen coating en kunnen daardoor ook als buitenverlichting gebruikt worden, op beschutte plekken. Om de Led strips direct onder waterstralen te kunnen plaatsen, zijn Led strips met een IP-waarde van IP67 nodig.

Led strips worden voornamelijk gebruikt voor sfeerverlichting, maar zijn tegenwoordig ook steeds meer als hoofdverlichting in te zetten door de hoge lichtopbrengst. Daarnaast kunnen de strips mooi afgewerkt worden door gebruik te maken van profielen, wat het licht beter verdeeld en verspreid.

De strips kunnen geplaatst worden onder een overkapping, langs de rand van het huis of in de schuur. Door de dim- en kleurmogelijkheden kan het licht altijd ingesteld worden naar de behoefte op dat moment. Twijfelt u over de mogelijkheid om al het aansluitmateriaal ook waterdicht weg te werken? Neem dan contact met ons op!

Bouwlampen

Voor het verlichten van grote buitenruimtes zijn bouwlampen heel geschikt. Met een uiteenlopend aanbod in wattages en lichtkleuren is er voor elke toepassing een geschikte bouwlamp. Bij Led Wereld bieden we drie verschillende bouwlampen aan:

  • Bouwlamp met sensor: Ideaal als de verlichting maar een gedeelte van de dag hoeft te branden. U kunt instellen dat de sensor reageert op beweging tot wel 12 meter afstand van de bouwlamp. Daarnaast kan ook ingesteld worden hoe donker het moet zijn voordat de buitenverlichting überhaupt inschakelt. 
  • Bouwlamp zonder sensor: Heeft u zelf al een bewegingssensor, of is dit in uw situatie niet nodig? Dan kunt u een bouwlamp zonder sensor aanschaffen. Ook deze bouwlamp heeft een IP-waarde van IP65. Voor terreinverlichting raden we aan om bouwlampen van 150W of 200W te gebruiken.
  • Bouwlamp op accu: Heeft u uw bouwlamp vaak op verschillende plekken nodig en is directe stroomtoevoer lastig? Kies dan voor de bouwlamp op accu. Ook voor klussen buiten is deze lamp extra geschikt; doordat er geen stekker in het stopcontact hoeft is er geen kans op kortsluiting bij slecht weer!

Inbouwspots buiten

Heeft u een mooie, strakke overkapping, en wilt u deze niet vol hangen met Led strips of grote TL-armaturen? Plaats hier dan mooie inbouwspots! Doordat de inbouwdiepte erg klein is kunt u deze ook onder een veranda of overstek met weinig ruimte plaatsen. Mochten de spots direct in contact komen met waterstralen, kies dan voor een IP-waarde van IP65, onder de overkapping of overstek kunnen ook spots met een IP-waarde van IP44 of IP54 geplaatst worden. 

In een overkapping is soms ook geen mogelijkheid om een schakelaar of dimmer te plaatsen, en daarvoor bieden onze inbouwspots met afstandsbediening uitkomst. Deze spotjes zijn ook zeer geschikt om in de veranda te plaatsen, door de lage inbouwdiepte. Zo kunt u vanuit de stoel de verlichting bedienen!

Waterdichte Led armaturen

In grote schuren, parkeergarages en magazijnen wordt er veel gebruikt gemaakt van waterdichte TL-verlichting. Maar deze lampen kunnen ook goed als buitenverlichting gebruikt worden! Door de IP-waarde van IP65 zijn de TL buizen beschermt tegen directe waterstralen en door de meegeleverde wartels kan ook de bedrading waterdicht aangesloten worden. De TL-armaturen kunnen bijvoorbeeld bevestigd worden aan de schutting, of onder een hooischuur. De TL-armaturen kunnen ook goed gecombineerd worden met een sensor, zodat de buitenverlichting gaat branden bij duisternis of gedetecteerde beweging.

Heeft u vragen over uw situatie, en bent niet zeker voor welke buitenverlichting u moet kiezen? Het team van Led Wereld denkt graag met u mee! Stel uw vraag via het contactformulier, of praat met één van onze medewerkers via de chatfunctie op onze website.