×

Resultaat 1–24 van de 598 resultaten wordt getoond

Kantoorverlichting

De verlichting op uw werkplek is iets om serieus bij stil te staan. De juiste keuze van lichtkleur, soort verlichting en aantal lampen draagt bij aan het algemene welzijn van uw personeel. Goede kantoorverlichting voorkomt vermoeidheid en bevorderd de productiviteit, en kan daarom een boost geven aan uw omzet. Als u daarbij ook voor Led verlichting voor uw kantoor lampen kiest zult u ook besparen op uw energierekening, en dan is nieuwe kantoorverlichting een investering die u dubbel en dwars terug zult verdienen!

119,99 - 194,99 incl. BTW
39,99 - 42,99 incl. BTW
39,99 - 42,99 incl. BTW
23,99 - 72,99 incl. BTW
33,99 - 87,99 incl. BTW
42,99 - 97,99 incl. BTW
51,99 - 110,99 incl. BTW
59,99 - 134,99 incl. BTW
18,99 incl. BTW
18,99 incl. BTW
18,99 incl. BTW

Eisen kantoorverlichting

Aan kantoorverlichting zitten een paar eisen. Het licht moet werk bevorderend zijn, niet hinderen en het liefst zo kort mogelijk branden. Voor ruimtes waar niet altijd iemand aanwezig is kan het daarom slim zijn om voor een bewegingsmelder te kiezen. Zo brandt het licht alleen wanneer het nodig is! Daarnaast is het goed te kijken naar de NEN-EN 12464-1:2011 normen. Volgens deze normen is een verblindingsgraad van UGR <19 vereist. Bij Led Wereld vindt u UGR <19 panelen, deze zijn speciaal ontwikkeld voor kantoorruimtes waar veel met computers wordt gewerkt. Doordat deze een lage verblindingswaarde hebben zullen ze niet weerspiegelen in de verschillende beeldschermen.

Lux en lumen voor een goede werkplekverlichting

Lux en lumen zijn begrippen die u misschien wel eens voorbij heeft zien komen, maar nog niet direct iets vertellen over wat u nu daadwerkelijk aan lichtopbrengst krijgt. Lumen geeft aan hoeveel lichtopbrengst er van de lichtbron afkomt in alle richtingen, en lux geeft de lichtopbrengst aan die daadwerkelijk op de grond terecht komt. Alle lampen hebben een bepaald aantal lumen, en gezamenlijk met andere lichtbronnen in een ruimte zorgen zij voor het aantal lux dat u heeft in uw ruimte. Ons blog Hoeveel licht heb ik nodig? gaat hier nog dieper op in. Het is van belang om genoeg licht te hebben voor uw werkzaamheden, dus ga liever iets boven het gewenste gemiddelde zitten, dan eronder. Door een dimmer toe te voegen kunt u de lichtopbrengst altijd nog naar beneden bijstellen. De norm voor kantoren is om 500 lux op de vloer te krijgen. Dit kan bereikt worden door één led paneel van Led Wereld te gebruiken per 6/7 m².

Lichtkleuren op kantoor

Het verschilt natuurlijk per bedrijf wat de werkzaamheden zijn, maar op de meeste kantoren wordt er veel achter een beeldscherm gewerkt. Om goed te kunnen concentreren op het werk en niet vermoeid te worden, is het van belang dat de lichtkleur niet te warm is, zodat uw hersenen niet te snel vermoeid raken. Warm-wit (3000K) is daarom niet het meest geschikt voor kantoren. In helder licht blijft het brein het meest actief en ervaart u minder vermoeidheid dan in warm licht. In ons blog Welke kleur moet ik kiezen? leest u meer over de verschillende lichtkleuren en hun toepassingen. De meest gebruikte lichtkleur voor kantoorverlichting is 4000K. Dit is een heldere wittint die veel lijkt op daglicht, en in tegenstelling tot koud-wit niet te kil is. Koud-wit (6500K) wordt ook wel eens gebruikt in kantoren, omdat voor sommige werkzaamheden een goede kleurechtheid van
belang is, en deze lichtkleur het daglicht het meest benadert.

Soorten kantoorverlichting

In kantoorgebouwen zijn verschillende ruimtes met verschillende behoeftes qua verlichting. Daarbij is het wel fijn dat dit wat op elkaar aansluit, zodat er geen heftige overgangen zijn qua lichtopbrengst op de weg naar het koffieautomaat. We onderscheiden de volgende ruimtes:

  • Kantoor: Kantoorverlichting is een belangrijke factor voor een goede werkplek. De werknemers kunnen geconcentreerd aan het werk in fijn licht, die niet afleidend is maar ondersteunend. Er wordt daarom veel gebruik gemaakt van panelen, dit zijn kantoorlampen bij uitstek die een egaal, mooi licht verspreiden. Als u een wat luxere uitstraling van uw kantoorruimte zoekt, kunt u ook kiezen voor railverlichting met instelbare lampen boven de bureaus.
  • Kantine: Pauze is ook erg belangrijk voor een goede concentratie. De verlichting in kantines werkt mee aan een optimale ontspanningsplek voor uw werknemers, zodat ze echt even tot rust komen. Belangrijk is om hier niet te veel licht te hebben, maar ook zeker niet te weinig. Als de kantine een donkere ruimte is kan het daarna lastig zijn om in een helder verlicht kantoor weer aan het werk te gaan. In de kantines van kantoorgebouwen wordt vaak voor wat warmer licht gekozen, zoals extra warm-wit (2700K) of warm-wit (3000K). Ook zou u hier voor dim-to-warm Led verlichting kunnen kiezen. In kantines raden we aan om dimbare inbouwspots of downlights te gebruiken.
  • Gang: Werknemers lopen vaak over de gang; even de benen strekken en van achter het bureau weg, even koffie halen of printen, even overleggen met een collega. De overgang tussen gang en kantoor moet daarom niet te groot zijn, zodat dezelfde mindset behouden kan worden. Het is daarom handig om op de gangen dezelfde lichtkleur te gebruiken als in de kantoren zelf, meestal 4000K. Op de gangen kan ook gebruik gemaakt worden van een bewegingssensor, zodat het licht alleen brandt wanneer het nodig is.
  • WC: Op de wc hoeft niet veel licht te zijn, afhankelijk van de grootte van de ruimte zou één spot hier kunnen voldoen. In verband met de hygiëne kan het verstandig zijn een bewegingssensor toe te voegen, zodat niet iedereen aan hetzelfde lichtknopje hoeft te zitten. In deze ruimte passen warmere lichtkleuren zoals 2700K of 3000K ook het beste.
  • Archief of werkplaats: Naast kantoorruimtes heeft een bedrijf meestal ook een plek waar het werk opgeslagen ligt, of gedaan wordt. Mocht uw bedrijf echt een werkplaats of magazijn hebben, kunt u voor deze ruimtes kijken bij magazijnverlichting of werkplaats verlichting. Een archief of opslagruimte vraagt vaak om algemene verlichting, vergelijkbaar met de lichtkleur en hoeveelheid licht als in de kantoorruimte zelf.