Wat heb ik nodig bij een Led strip?

Een LED-strip heeft verschillende onderdelen nodig om goed te kunnen werken. Welke onderdelen zijn noodzakelijk voor een goede werking van de LED-strip en wat is handig om erbij te hebben?

LED-strips aansluiten

Om de LED-strips aan te kunnen sluiten, heeft u in ieder geval de volgende onderdelen nodig:

  • voeding/adapter: Zet de spanning om naar 24V
  • RGB(W) controller: Hiermee verandert u de kleur van de LED-strip
  • Verloopkabel: Hiermee past de LED-strip altijd op de controller of voeding/adapter

Complete LED-strip sets

Bent u op zoek naar een LED-strip en wilt u zeker weten dat u de juiste accessoires heeft om de LED-strip te laten werken? Kies dan de complete LED-strip set. U ontvangt dan alle bovenstaande accessoires. Wij hebben het denkwerk al uitgevoerd voor u zodat u alles in één keer kunt bestellen zonder er nog iets aan hoeven toe te voegen!

LED-strip voeding

Onze LED-strips werken op 24 Volt. Standaard heeft u 230V in uw huis waardoor dit omgezet dient te worden naar een lagere spanning. De LED-strip voeding, ook wel adapter genoemd, zet de spanning om. De voedingen zijn verkrijgbaar met een stekker voor in het stopcontact of in waterdichte versie.

De voedingen zijn verkrijgbaar in verschillende groottes, wilt u graag weten welke voeding u nodig heeft? Lees hier welke LED-strip voeding u moet kiezen.

RGB(W) controller

De controller is de ontvanger voor de afstandsbediening. De controller stuurt de LED-strip aan en geeft door welke kleuren de LED-strip moet afgeven. De controller wordt tussen de voeding en de LED-strip in geplaatst.

Verloopkabel

Het verloopkabeltje wordt gebruikt zodat de LED-strip op de controller wordt aangesloten. Bij aankoop van een complete set wordt altijd het juiste verloopkabeltje toegevoegd.

Welke onderdelen kan ik nog meer gebruiken

De bovenstaande onderdelen zijn noodzakelijk om de LED-strip te laten werken. Er zijn ook verschillende onderdelen welke een nuttige toevoeging zijn voor de LED-strips.

  • LED-strip profiel: zorgt voor een mooie afwerking en langere levensduur
  • Hulpstukjes/verlengkabels: verschillende accessoires om de installatie voor alle toepassingen mogelijk te maken
  • LED-strip versterker: maak oneindig lange LED-strips met de versterker

Maak elke plek in huis gezellig met dimbare verlichting! Altijd de juiste hoeveelheid licht.

Dimbare lampen

Wilt u meerdere Led strips koppelen, of zoekt u nog verlengkabels? Kijk dan eens rond tussen de accessoires! 

LED-strip profiel

Het gebruiken van een LED-strip profiel raden wij altijd aan. Een kale LED-strip oogt minder mooi wanneer deze in het zicht is. Daarnaast wordt het licht van de LED-strip egaal verdeeld doordat er gebruik wordt gemaakt van een melkachtige kap op het profiel. 

Het gebruik van een LED-strip profiel heeft nog meer voordelen. Lees hier meer over de LED-strip profielen.

Hulpstukjes/verlengkabels

Wij hebben veel verschillende soorten accessoires voor iedere soort LED-strip in ons assortiment. Zo kunt u met de splitters meerdere LED-strip op 1 voeding zetten en kunt u met de verlengkabels lange afstanden overbruggen. Bovendien is het mogelijk om met de koppelstukken LED-strips te verlengen zonder te hoeven solderen.

LED-strip versterker

Normaal kunnen LED-strips niet langer dan 10 meter aan elkaar gekoppeld worden. Dit heeft te maken met het feit dat de spanning minder wordt waardoor de lichtopbrengst minder wordt als de lengte toeneemt. Door gebruik van een LED-strip versterker iedere 5 of 10 meter kunt u oneindig lange LED-strips maken met een gelijke lichtopbrengst over de hele strip.

Vragen over installatie LED-strips?

Bent u niet zeker wat u precies nodig heeft of heeft u advies nodig? Neem dan contact met ons op en wij geven u graag advies op maat!

-15%
3,39 incl. BTW
-15%
8,49 incl. BTW
-15%
3,39 incl. BTW

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De waardering van www.ledwereld.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 11014 reviews.