Is de “In winkelmand” button zichtbaar, dan kunt u dit product nog steeds bestellen. Houd hierbij wel rekening met een langere levertijd. Voor meer informatie neem contact op met onze klantenservice.
LED-transfo
Op de meeste plekken is een stroomnet aangelegd, dat werkt op 220/230 Volt. De meeste verlichting werkt direct op dit voltage, maar sommige verlichting werkt op een lager voltage, bijvoorbeeld 24V of 12V. Er is daarom een transformator nodig om deze stroom om te zetten en geschikt te maken voor de lampen.
Dimbare LED-transfo
Als een spot dimbaar is, is het nodig dat de transfo ook dimbaar is. Door een dimbare transfo toe te voegen kan een gewone spot niet dimbaar gemaakt worden, het is dus nodig dat beide onderdelen dimbaar zijn. De transfo kan dan de juiste stroom doorgeven voor de juiste dimstand. Niet elke lichtbron heeft dezelfde dimmer nodig. Kijk bij de beschrijving van uw verlichting of hier een fase afsnijdende of een fase aansnijdende dimmer nodig is. Voor onze dimbare transfo is een fase afsnijdende dimmer nodig.
Welke transfo heb ik nodig?
LED-verlichting dat op een lager voltage werkt heeft eigenlijk altijd een LED-transfo nodig. Dit heeft te maken met de minimale belasting, een elektronische transformator geschikt voor uw oude verlichting heeft een minimaal aantal watt nodig om goed te werken. Omdat LED-lampen erg laag verbruik hebben is dit soms te weinig voor de oude transfo, en moet er dus gebruik gemaakt worden van een LED-transfo. Deze heeft als minimale belasting 0 watt, dus zelfs het kleinste lampje werkt. U kunt ook uw oude halogeen verlichting op een LED-transfo aansluiten, al dient u dan wel rekening te houden met de maximale belasting, aangezien halogeen lampen een groter verbruik hebben.
Bij Led Wereld zijn meerdere 12V spots te verkrijgen, en deze hebben dus ook een 12V transfo nodig. Hiermee kunt u de 12V spots aansluiten op uw stroomnet. Als u de 12V spot in de caravan wil plaatsen, of op een andere locatie waar 12V aangesloten kan worden, heeft u geen transformator nodig.
Constante stroom of constante spanning
Bij LED-verlichting wordt er gebruik gemaakt van stroomgestuurde (constant current (CC)) LEDs en spanningsgestuurde (Constant voltage (CV)) LEDs. De ingang aan de primaire zijde is voor beide drivers gelijk, dit is tussen de 100 en 270 VAC. Deze informatie is terug te vinden bij de specificaties van onze LED-transfo’s. De uitgang is wel verschillend, de secundaire kant. Bij stroomgestuurde LED-drivers is dit een constante stroom, bijvoorbeeld 350 mA, of 700 mA. Bij gebruik van stroomgestuurde LEDs kan één armatuur aangesloten worden, of een reeks armaturen in serieschakeling. Bij spanningsgestuurde LED-drivers is de secundaire zijde een constante spanning, zoals 12V of 24V. Deze spots kunnen parallel geschakeld worden. Er is daarom altijd een transfo nodig om de stroom uit het stopcontact (meestal 230V) om te zetten naar de juiste output voor de 12/24V LEDs, of LEDs op constante stroom.
Wilt u meer weten over de verschillende transformatoren, of advies ontvangen voor uw situatie? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag!