Tuinverlichting

Naast alle gezellige binnenverlichting is er ook steeds meer vraag naar buitenverlichting, en dan specifiek tuinverlichting. In de winter is het fijn dat er een lamp aangaat bij het weggaan en thuiskomen, zodat u niet in het donker staat te zoeken naar het sleutelgat. Ook is het handig om langs de oprijlaan wat grondspots te hebben, zodat dit ook duidelijk afsteekt. In de zomer zitten we wat langer buiten, en dan willen we graag wat kunnen lezen of van de mooiste punten in de tuin genieten. De juiste tuinverlichting is dan een goede investering!

LED-tuinlampen

Voor elke toepassing zijn er verschillende soorten lampen te verkrijgen, en zo ook voor tuinverlichting. Misschien bent u op zoek naar inbouwspots in uw overkapping, of juist een sterke bouwlamp aan de zijkant van het huis. Door een bewegingssensor toe te voegen aan deze tuinverlichting heeft u altijd direct licht als u aan komt lopen in het donker! Bij Led Wereld vindt u ook waterdichte led strips of waterdichte armaturen, en daarnaast is ons assortiment uitgebreid met grondspots en prikspots. Door gebruik te maken van verschillende buitenlampen kunt u de hele tuin sfeervol uitlichten!

Waterdichte tuinverlichting

Het allerbelangrijkste aspect voor uw LED-verlichting buiten is de waterdichtheid van de tuinlampen. Dit wordt aangegeven door de IP-waarde van de verlichting. Het is verschillend welke IP-waarde u nodig heeft voor uw lamp, ook al worden ze beiden in de tuin gebruikt. Een lamp dat onder een overkapping wordt geplaatst komt bijna niet in aanraking met directe waterstralen en moet alleen bestand zijn tegen enkele druppels en een vochtige lucht. Andere buitenlampen staan langs het pad of zelfs naast een vijver of zwembad. Deze moeten bestand zijn tegen tijdelijke onderdompeling of zelfs permanente onderdompeling. in ons blog leest u hier meer over.

Stroomvoorziening tuinlampen

De tuinverlichting is waterdicht, maar u heeft ook stroom nodig om de buitenlampen in te kunnen schakelen. Hierbij is het ook van belang dat dit goed en waterdicht wordt aangesloten, zodat u geen kortsluiting krijgt. Bij elke tuinlamp is aangegeven hoe deze aangesloten kan worden, en op welke manier dit veilig kan gebeuren. Let daarbij goed op alle verbindingen die gemaakt moeten worden! Specifiek voor de LED-strips kunt u ook een waterdichte voeding aanschaffen.

Sensor buitenverlichting

Naast dat er aan alle verlichting ook een bewegingsmelder toegevoegd kan worden, kunt u voor uw tuinverlichting ook kiezen voor een schemerschakelaar. Deze schakelaar detecteert hoe donker het buiten is, en aan de hand daarvan wordt de verlichting ingeschakeld. U kunt zelf kiezen hoe donker het moet zijn voordat de schemerschakelaar uw tuinverlichting inschakelt. Ook kunt u instellen dat de tuinlampen de hele nacht branden, of alleen als er beweging wordt gedetecteerd. Zo kunt u optimaal besparen, en toch nooit in het donker lopen!

Wilt u graag advies op maat ontvangen voor uw tuinverlichting, of wenst u een offerte te ontvangen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag!