LED-strips knippen

LED-strips kunnen ingekort worden. Kan ik de LED-strip overal knippen, of alleen op bepaalde punten? En Wat heb ik nodig om de LED-strips te knippen? Wij beantwoorden het allemaal in deze handleiding.

LED-strips inkorten

Iedere LED-strip kan ingekort worden zodat deze mooi op maat gemaakt kan worden. Wij verkopen LED-strips in veelvoud van 5 meter, maar misschien heeft u wel 2 LED-strips van 2,5 nodig. Geen probleem! De LED-strips kunnen op maat geknipt worden. Let er op dat de LED-strips niet overal geknipt kunnen worden. Dit is alleen mogelijk op de plekken waar het schaar-icoon staat.

Tip: Knip de LED-strip netjes door op de lijn zodat u de LED-strip daarna gemakkelijk kunt installeren.

LED-strip op maat knippen

Het verschilt per LED-strip hoe vaak u de LED-strip kunt knippen. In de volgende tabel kunt u zien om de hoeveel cm u de LED-strip kunt knippen.

Type LED-strip

LED-strip warm-wit

LED-strip neutraal-wit

LED-strip koud-wit

LED-strip RGB

LED-strip RGBW

LED-strip RGBWW

Spanning

24V

24V

24V

24V

24V

24V

Strip te knippen

Elke 10 cm

Elke 10 cm

Elke 10 cm

Elke 10 cm

Elke 10 cm

Elke 16,7 cm

Wat heb ik nodig om een LED-strip te knippen?

Heel eenvoudig! U heeft alleen een schaar en een vaste hand nodig zodat de LED-strip precies op de juiste plek geknipt kan worden.

LED-strip verlengen

Zou u graag de LED-strips willen verlengen na het knippen? Dit kan eenvoudig gedaan worden op verschillende manieren. De meest duurzame manier van het koppelen van LED-strips is solderen.
Een andere, gemakkelijke manier van koppelen is het gebruiken van koppelstukken.

Advies LED-strips

Heeft u advies nodig over hoe u de LED-strip aan moet sluiten of wat u nodig heeft? Neem dan contact met ons op! Wij helpen u graag verder.

 

4 reacties op “LED-strips knippen

  • William - Led Wereld zegt:

   Beste Evert,
   Led chips zelf werken normaliter altijd op gelijkstroom. Omdat op de meeste plaatsen gebruik gemaakt wordt van 230V wisselspanning, is het meestal nodig om gebruik te maken van een trafo, of wel driver genoemd.
   Zo ook voor de Led strips, deze werken zelf op gelijkstroom, en hebben daarom een voedingsadapter om de spanning te transformeren.

   Vriendelijke groeten,
   William – Led Wereld

 1. Koen zegt:

  Ik heb een led strip van 20 m. Hier is nergens een icoontje met een schaar op te zien. Kan ik deze dan niet inkorten? Het merk is yilofy van bol.com

  • christinavthof zegt:

   Beste klant,

   Het lijkt er op dat deze led strip inderdaad niet te knippen is, maar voor de volledigheid zou u deze vraag ook bij BOL.COM kunnen stellen.

   Met vriendelijke groeten,

   Christina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De waardering van www.ledwereld.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 11014 reviews.