Welke Led TL buis moet ik kiezen?

TL buis vervangen door Led TL buizen

Het is zeer de moeite waard om binnen professionele toepassingen over te stappen op Led TL buizen gezien de snelle terugverdientijd en de eenvoudigheid van het vervangen van TL buizen. Lees ook hier waarom u direct TL buizen zou moeten vervangen door Led TL buizen. Wilt u uw TL buizen vervangen door Led TL buizen, maar weet u niet precies welke Led TL buis u moet hebben? Lees dan verder.

Waar moet ik op letten bij TL buizen vervangen door Led TL buizen?

Fitting van de TL buizen

Er zijn twee soorten TL buizen, namelijk t5 en t8. t5 TL buizen verbruiken minder dan t8 TL buizen en worden daarom ook wel gebruikt als vervanging van t8 TL buizen. het verschil tussen de t5 en t8 TL buizen zit in de diameter van de buis. de t5 buizen zijn namelijk ongeveer 1,5 cm breed en t8 buizen(komen verreweg het meest voor) zijn 2,5 cm breed. Heeft u starters in uw armatuur, dan heeft u t8 buizen.

Wij bieden alleen voor t8 TL buizen Led TL vervangers aan omdat dit de grootste besparing biedt.

De t5 buizen hebben een G5 fitting en de t8 buizen hebben een G13 fitting, dit zijn de voetjes aan het einde van de buis. Het getal van de fitting staat voor het aantal mm dat de voetjes van elkaar af staan.

Lengte TL buizen

TL buizen zijn er in verschillende lengtes, de meest voorkomende lengtes zijn 60 cm, 90 cm, 120 cm en 150 cm. Voor al deze lengtes hebben wij Led TL buizen die uw TL buizen kunnen vervangen die precies in uw armatuur passen. Bij TL buizen heeft elke lengte een bepaald wattage wat altijd hetzelfde is, namelijk:

Het aantal Watt kunt u ook vinden op het einde van de TL buizen.

Heeft uw TL buis een ander wattage dan één van de hierboven genoemde wattages, kunt u altijd contact met ons opnemen voor de mogelijkheden.

Lichtkleur TL buizen

Voor elke TL buis is er ook een Led TL buis met dezelfde lichtkleur! Led TL verlichting is tegenwoordig in alle kleuren verkrijgbaar. Hieronder ziet u de meest voorkomende kleurcodes, deze staan ook op het einde van de TL buis.

Heeft u een andere kleurcode TL? Scroll dan iets naar onder voor een volledig overzicht van alle kleurcodes.

Type vsa

Het voorschakelapparaat(vsa) is een onderdeel in het armatuur voor TL buizen om TL buizen te laten werken. Led TL buizen hebben het vsa niet nodig, alleen is de vervanging naar Led TL buizen wel anders per type vsa.

Conventioneel vsa

Dit is het meest voorkomende voorschakelapparaat. Heeft u starters in uw armatuur en knipperen uw TL buizen voordat ze ingeschakeld worden? Dan maakt u op dit moment gebruik van een conventioneel vsa. Hierbij is de grootste besparing te behalen en is de vervanging het eenvoudigst. U hoeft namelijk alleen de oude TL buis en starter te verwijderen en de nieuwe Led TL buizen te plaatsen en u bent klaar. U kunt alle Led TL buizen gebruiken die wij verkopen.

Elektronisch vsa

Het elektronische voorschakelapparaat maakt geen gebruik van starters. Dit betekent ook dat er een aanpassing nodig is in het armatuur. Alle Led TL buizen die wij verkopen kunnen hiervoor gebruikt worden.

Lees hier ook precies hoe u TL buizen vervangt door Led TL buizen voor beide type vsa’s.

Kleurcodes TL

Hieronder vindt u alle TL kleurcodes:

Warm-wit = 530, 827, 830, 930

Neutraal-wit = 535, 740, 835, 840, 940

koud-wit = 765, 865, 965

Heeft u een andere kleurcode op uw TL buis staan, neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op en wij kunnen u van advies voorzien.

Advies nodig voor TL buizen vervangen door Led TL buizen?

Voor advies en hulp bij het overstappen op Led verlichting kunt u gerust contact opnemen met ons. Onze lichtexperts staan altijd voor u klaar!

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

10 reacties op “Welke Led TL buis moet ik kiezen?

 1. Rob Leonard zegt:

  Ik heb in de keuken 2 TL armaturen met conventionele starters en vrij oude buizen. Een buis is T5 met een lengte van ruim 50 cm en 13 watt, de andere is T8 met een lengte van ca. 90 cm en 30 watt. Ik begrijp dat ik de T8 zonder meer kan uitwisselen voor een led-buis met led starter. Is dat ook mogelijk voor de T5 buis ? Het lijkt wel of lengte 50 cm niet meer bestaat. Is dat inderdaad zo en wat kan ik dan doen om ook bij het T5 armatuur op een led buis over te stappen ?

  • William - Led Wereld zegt:

   Beste Rob,
   De TL buis van 90 cm en 30W kan inderdaad zonder meer vervangen worden door een Led TL buis van 90 cm.
   De T5 buis is inderdaad niet zo maar te vervangen. Hiervoor bestaat er waarschijnlijk geen makkelijk te verkrijgen Led buis.
   De TL buis van 50 cm wordt namelijk zo vaak meer gebruikt en bovendien is het vervangen complexer bij een T5 buis.
   U zou ervoor kunnen kiezen om het hele armatuur te vervangen door een Led TL armatuur 60 cm.
   Vriendelijke groeten,
   William – Led Wereld

 2. Adrie Van den Berk zegt:

  Hallo,
  ik wil de tl buis vd afzuigkap vervangen. Lengte is 60 cm.
  Dan zitten er nog wat tl buisjes onder de keuken kastjes. Lengte 43, 50 en 60 cm.
  Het zijn allemaal oude buizen, met een starter.
  Wat is uw advies om te vervangen?
  Alvast dank voor een reactie.
  Groet, A3

  • William - Led Wereld zegt:

   Beste Adrie,
   De TL buis kan vervangen worden door een Led TL buis van 60 cm.
   De oude starter dient dan vervangen te worden door de meegeleverde Led starter.
   De andere lengtes komen niet zo vaak voor en hebben we niet in een Led variant.

   Vriendelijke groeten,
   William – Led Wereld

 3. Christine Vermeer zegt:

  Hoi mensen van ledwereld,

  Ik had een gewone tlbuis armatuur hangen en die was stuk. We hadden nog een armatuur liggen en daar zat een lamp in. Opgehangen en hij doet het. Geen probleem. Echter, het is een armatuur voor twee lampen en toen kwam ik erachter dat het een ledlamp is. Een nieuwe buis (zat een starter bij en een dopje voor op de metalen pinnetjes) gekocht en hij doet niks. E De oude lamp in de andere vitting en die doet het. Op de al aanwezige lamp staan de volgende gegevens: t8 18w. De onderkant vd lamp is dicht of zoiets. En op de uiteinden zit kunststof. Kunt u mij vertellen wat ik verkeerd doe?

  • William - Led Wereld zegt:

   Beste Christine,

   Als het een armatuur van 60 cm is voor 2 buizen, dan kun je of 2 TL buizen er in plaatsen, of 2 led buizen (niet een combi van normale TL en Led).
   Als je graag 2 Led buizen wilt gebruiken, dan kun je hier vinden hoe dat werkt.

   Vriendelijke groeten,

   William – Led Wereld

 4. Ronny zegt:

  Beste, ik heb een juke-box met o.m. 3 tl buislampen van 43 cm.
  Ik zou deze graag vervangen door led buizen. Hebbben jullie iets voor mij?
  Bedankt voor de fb.
  Ronny

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.ledwereld.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.9/10 gebaseerd op 7275 reviews.