RGB(WW) Led strip installeren

Het installeren van een RGB, RGBW of een RGBWW Led strip lijkt niet zo eenvoudig. Doordat er veel verschillende soorten accessoires verkrijgbaar zijn, kunt u het overzicht verliezen. In deze handleiding leggen we uit hoe u de RGB(WW) Led strip kunt installeren en wat u precies nodig heeft.

Wat heb ik nodig?

Bij een RGB(WW) Led strip heeft u in ieder geval de volgende onderdelen nodig:

  • Voeding/adapter
  • Controller + afstandsbediening
  • verloopkabeltje

Als u een complete set koopt, weet u zeker dat u de juiste accessoires heeft voor uw RGB Led strip, RGBW Led strip of RGBWW Led strip. U hoeft dan niet meer verder te zoeken welke onderdelen u nodig heeft, dat hebben wij al gedaan!

Wilt u meer weten over de verschillende onderdelen? Lees dan hier meer over welke onderdelen u zeker nodig heeft voor uw Led strip.

Hoe sluit ik de RGB(WW) Led strip aan

Als u een complete Led strip set koopt, dan is het installeren eenvoudig. U kunt het volgende stappenplan volgen:

  1. De Led strip dient aan de controller, ook wel ontvanger genoemd, bevestigd worden. Bij de infrarood ontvanger kunt u de connector direct aan de ontvanger koppelen. Zorg ervoor dat de pijltjes op de connector aan dezelfde kant zitten.
  2. Bij de Milight controller dient u eerst de draden van het verloopkabeltje in de ontvanger te schroeven. Hierna kunt u de verloopkabel koppelen met de RGB(WW) Led strip.
  3. Plug de ronde aansluiting van de 24V voeding in de controller.
  4. Plug de stroomkabel met stekker in de voeding.
  5. Stop de stekker in een stopcontact en de Led strip werkt.
  6. Nu kunt u de RGB(WW) Led strip met de afstandsbediening aansturen.

Led strips langer dan 5m installeren

Led strips worden standaard in lengtes van 5m geleverd. Ook is het mogelijk om langere Led strips te gebruiken. Aan de multicolor Led strips zitten gesoldeerde aansluitingen zodat er naadloos 2 Led strips aan elkaar verbonden kunnen worden zodat u een 10m Led strip creëert.

                                                   

Mocht u langer dan 10m willen, dan raden wij aan om een versterker te gebruiken. Het signaal wordt namelijk minder sterk bij langere lengtes en daarom raden wij aan elke 10m een versterker te plaatsen zodat het verschil in lichtopbrengst niet teveel wordt. Deze versterker moet ook gevoed worden door een voedingsadapter.

De Led strip kan met een verloopkabeltje verbonden worden met de versterker.

Als u een complete set Led strip RGB(WW) van 15m of 20m bij ons bestelt, dan zullen wij de versterker en extra voedingsadapter meeleveren. 

Led strip installatiemogelijkheden

Nu werkt de Led strip en kunt u de RGB strip van kleur laten veranderen, dimmen en automatische programma’s af laten spelen. Op het gebied van de installatie zijn de led strips zeer veelzijdig. Zo kunt u de Led strips knippen zodat ze precies op maat zijn voor uw toepassing. Bovendien kunnen de Led strips gekoppeld en verlengd worden.

Advies nodig?

Heeft u vragen over de Led strips of heeft u advies nodig hoe u de Led strip moet installeren? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.ledwereld.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.9/10 gebaseerd op 7286 reviews.